Lekari potvrdili: Ako jedete redovno OVE namirnice smanjujete rizik od raka za čak 80%!
Studijama je dokazano da su ove namirnice najzdravije i da mogu značajno da smanje rizik od nastanka i najtežih bolesti, poput raka.
Evo o kojim namirnicama je reč:
Ren
Vasabi i ren mogu da zaustave nastanak tumora. Kada su naučnici sa Univerziteta u Mičigenu primenjivali ekstrakte oba korena na nekoliko tumora, rezultati su pokazali da se rast ćelija raka umanjio za 70 procenata. Vasabi i ren pripadaju porodici povrća, koje sadrže sumporna jedinjenja koja se identifikuju kao ubice raka.
Pileća džigerica i bobičasto voće
Svakog časa, vaše telo reprodukuje 6 milijardi ćelija, stvarajući kopije vašeg DNK. Ali ukoliko ne konzumirate dovoljno folata – a B vitamin pomaže izgradnji ovih ćelija – vaše telo može da proizvede iregularne ćelije DNK, koje mogu da budu uzrok karcinoma, kaže nutricionista dr En Jelmokas.
- Nezgodno je što se do folata teško dolazi. Najbolji izvor folata se nalazi u pilećoj džigerici, koju nažalost većina ne jede dovoljno. Drugi način da unesete dovoljnu količinu folata jeste da jedete bobičasto voće – ono sadrže i antioksidante, koji pomažu u borbi protiv raka budući da neutrališu slobodne radikale DNK."
Krompir, šargarepa i dinja
Naučnici iz Nacionalnog centra za tumore utvrdili da ljudi sa visokim unosom karotenoida – pigmenata, koji su nalaze u ovim biljkama, smanjuju rizik za nastanak kancera 6 puta, od onih koji karotenoide manje uzimaju.
Lubenica
Voda je veliki borac protiv ove opake bolesti. Naravno, najviše vode možete pronaći u lubenici, koja sadrži 92 procenta vode, a preostalih 8 procenata čini likopen, sastojak koji štiti vaše srce, prostatu i kožu.
Beli luk i crveno vino
Postoji razlog zašto stanovnici iz zapadne Evrope ređe oboljevaju od raka. Nova istraživanja pokazuju da pojedini sastojci mediteranske ishrane imaju antikancerogena svojstva.
Nedavno objavljena studija koja je objavljena u Journal of the National Cancert Institute pokazala je da su muškarci koji su dnevno jeli više od 10 grama belog luka smanjili rizik od nastanka raka prostate za 50 procenata, u odnosu na one koji su jeli manje od 2 grama belog luka.
Prema studiji sa Centra za tumore u Univerzitetu u Teksasu, crno grožđe sadrži antioksidante koji su takođe značajni u borbi protiv raka prostate.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)