(RECEPT) PRSTE DA POLIŽEŠ: Ovo je UBEDLJIVO najbolji recept za TOPLU ČOKOLADU!!!
Italijani prave najbolju toplu čokoladu! A, sada to možete i vi.
Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.
Sastojci:
5 kašičica kakao praha
4 kašičice gustina
4 kašičice šećer
500 ml mleka
120 gr crne čokolade
2 kašike šlaga (opciono)
Priprema
U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte "na suvo" kakao prah, gustin i šećer.
Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice.
Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).
Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)