Uz ova DVA SASTOJKA koja ima svako domaćinstvo, očistićete vašu rernu kao nikad do sada!
Proliveni sosovi, mrvice i zapečeni ostaci hrane - u rerni se svakodnevno sakuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti
Međutim, umesto da koristite sredstva za čišćenje koja sadrže mnogo hemikalija, isprobajte samo dva prirodna sastojka za efikasno čišćenje rerne - sodu bikarbonu i sirće.
Rešetke iz rerne, kao i sve što u njoj držite, izvadite i ostavite na stranu. U maloj posudi pomešajte 1/2 šolje sode bikarbone s nekoliko kašika vode. Po potrebi prilagodite razmeru dok ne dobijete pastu koja može da se maže.
Pastu rasporedite po unutrašnjoj površini rerne. Pokušajte da premažete celu rernu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na izrazito masna područja. Ostavite smesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći.
U međuvremenu očistite rešetke rerne. Nakon 12 sati uzmite vlažnu krpu za sudove i izbrišite što više suve paste od sode bikarbone. Stavite malo sirća u bočicu s raspršivačem i poprskajte svuda gde još vidite ostatke sode bikarbone.
Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom i nežno se zapeniti. Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu penastu smesu sirćeta i sode bikarbone. Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone.
Po potrebi dodajte još vode ili sirćeta dok brišete kako bi rerna zaista postala čista i sjajna.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)