OVAKO PEKARSKI KROMPIR NEĆE BITI BLJUTAV I BEZUKUSAN: Domaćice dodajte ovaj začin i rešile ste problem ZAUVEK
Ovako spremljen krompir je odlična zamena za čips.
Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica širom sveta. Međutim, često se susrećemo sa izazovom kako pripremiti krompir da bude hrskav, a da pritom ne upotrebljavamo velike količine ulja. Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da postignete željenu hrskavost krompira, a da pritom smanjite unos masnoća. Trik uključuje sušenje krompira pre pečenja, ali i korišćenje palente zbog kog će ovo povrće biti posebno dobrog ukusa. Takođe, važna je i prava kombinacija začina.
Prema ovom receptu je potrebno oko kilogram krompira, ali naravno, prilagodite to svojim potrebama.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 pune kašike palente
- crvena paprika, suvi začin i biber
- 2 kašike ulja
Priprema:
U pleh stavite papir za pečenje. Potom sečete krompir, ali na deblje komade, ne tanko. Krompir prebacite na krpu i osušite krpom podjednako sa svih strana, važno je da krompir ne bude mokar. Potom, krompir prebacite u neku veću posudu. Ključni trik je sušenje krompira, jer kada ovo povrće nije mokro od pranja, onda će se mnogo bolje ispeći u rerni. Potom, preko krompira stavite začine po želji, odnosno najbolja kombinacija začina je ona koja je gore navedena u receptu. Tek posle začina pospite krompir palentom. Takođe, palenta će učiniti da krompir bude hrskav.
Rukama promešajte krompir, a onda dodajte malo ulja. Prebacite ga u pleh na papir za pečenje, a onda ga rukama dodatno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 250 stepeni.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)