ŽENE, OVDE SVE GREŠITE! Ovo ne treba da radite pre PEČENJA PILETINE!

Autor: Republika

Lifestyle

08.09.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada spremate piletinu, obično pravite ove greške, a da niste ni svesne.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pečeno pile je jedno od omiljenih jela kod mnogih. Hrskava spolja, sočna unutra piletina je prava slana poslastica koja ostavlja bez daha.

Međutim, mnoge domaćice greše u pripremi piletine.

Drže je predugo na sobnoj temperaturi. To su idealni uslovi za razvoj bakterija koje mogu da poremete probavu.

Pileće mesto odmrzavajte na tanjiru, pokrijte ga folijom i stavite na dno frižidera, a n pri vrhu.

Reč je o tome da u pojedinim delovima frižidera temperatura varira, naročito pri vrhu i na vratima, a najniža je u donjem delu.

RepublikaFoto: pixabay.com
  • Pileće meso ne treba da ispirate pre pečenja jer ćete tako bakterije sa mesa raspršiti po celoj površini. Stručnjaci se slažu. Samo ga začinite i pecite.
  • Nemojte da se koristite daskom za sečenje nakon što ste na njoj sekli sirovu piletinu ako je pre toga niste oprali.  To isto važi i za nož.
  • Prilikom pripreme sirovog pilećeg mesa, nemojte stavljati ostale namirnice u dodiru sa mesom kako ne biste preneli bakterije na druge namirnice, piše RD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading