AKO KREĆETE U GRČKU, OVO MORATE DA ZNATE! Ovi datumi su KRITIČNI za polazak, a EVO i kada se očekuje vrhunac gužvi na granicama!

Autor:

Putovanja

26.06.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preporučuju se alternativni pravci.

AKO KREĆETE U GRČKU, OVO MORATE DA ZNATE! Ovi datumi su KRITIČNI za polazak, a EVO i kada se očekuje vrhunac gužvi na granicama!

Foto: Shutterstock

Turistička sezona u Grčkoj je u punom jeku, a putovanje do ove omiljene destinacije za turiste iz Srbije nije trenutno opterećeno gužvama ni na putevima, ni na graničnim prelazima. Međutim, veće gužve se očekuju od polovine sledećeg meseca, a praksa i iskustvo naših turista ukazuju na najveće gužve petkom i subotom prilikom ulaska u Grčku, odnosno nedeljom i ponedeljkom prilikom izlaska iz ove zemlje.

Gužve na putu do Grčke

Prema rečima Milana Lainovića iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, vikendima su najveće gužve prilikom putovanja ka Grčkoj, kako u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Pored vikenda, posebno opterećen period su i dani 1. i 15. u mesecu, kao i dani produženih vikenda u Severnoj Makedoniji, preko koje najveći broj turista iz Srbije dolazi do Grčke.

Kritični datumi za putovanje

Odlazak na letovanje u Grčku može se pretvoriti u duže putovanje od planiranog, posebno 2, 15. i 28. avgusta, kada se očekuju velike gužve kroz Severnu Makedoniju i u samoj Grčkoj. Takođe, važno je izbegavati putovanje tokom praznika poput Ilindena u Severnoj Makedoniji i Velike Gospojine u Grčkoj.

Problemi na putu do Soluna

Putnici ka Solunu trebalo bi da budu svesni da se očekuju zastoji i gužve, posebno u periodu špica, te da je preporučljivo koristiti alternativne pravce kako bi se izbegle gužve zbog radova na saobraćajnicama. Alatka koja može biti od pomoći je sajt koji u realnom vremenu prikazuje zastoje, vreme prolaska i brzinu kretanja vozila.

Alternativni put do Grčke preko Bugarske takođe može biti opterećen gužvama, posebno od 1. jula, kada se vraćaju mnogobrojni državljani Turske koji rade u zapadnoj Evropi.

Milan Lainović ističe važnost važećih putnih dokumenata, kao i upozorava da se hrana ne unosi prilikom putovanja u Grčku, zbog rigoroznih kontrola na granicama. Takođe, ističe značaj putnog zdravstvenog osiguranja kako bi se izbegli potencijalni zdravstveni i finansijski problemi.

Putovanje do Grčke kroz Srbiju može biti opterećeno gužvama, posebno tokom vikenda i tokom određenih praznika. Važno je planirati putovanje unapred, koristiti alternativne pravce i voditi računa o važećim dokumentima i putnom zdravstvenom osiguranju kako bi se osigurala bezbednost i udobnost tokom putovanja.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading