NIKAKO OVO NE RADITE AKO U GRČKU IDETE PREKO DOJRANA! Grčki carinici će vam pretresti ceo automobil, a možete ostati i bez značajne količine novca! VAŽNO UPOZORENJE ZA TURISTE!

Autor:

Vesti

25.06.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mene su pretresli jer su videli da sam izašao, ali sam kupio ćerki slatkiše. Traže i račun da vide ima li na njemu otkucanih cigareta i alkohola, upozorava čovek.

NIKAKO OVO NE RADITE AKO U GRČKU IDETE PREKO DOJRANA! Grčki carinici će vam pretresti ceo automobil, a možete ostati i bez značajne količine novca! VAŽNO UPOZORENJE ZA TURISTE!

Foto: youtube.com

Za sve koji planiraju ove godine da letuju u Grčkoj, i da u nju uđu preko Graničnog prelaza Dojran, na stranici Grčka.info objavljeno je važno upozorenje.

Naime, jedan korisnik je napisao da grčki carinici vrebaju sve koji ulaze u fri-šop.

Republika

Foto: Facebook

Post korisnika

 

- Na Graničnom prelazu Dojran, ukoliko se zaustavite ispred fri-šopa, automobilom i kupite nešto... Znajte sledeće, na samom prelazu postoji soba grčkih carinika, gledaju kroz prozor i koga uoče da je izašao iz fri-šopa, traže da pregledaju automobil. Uglavnom traže cigarete i alkohol. Mene su pretresli jer su videli da sam izašao, ali sam kupio ćerki slatkiše. Traže i račun da vide ima li na njemu otkucanih cigareta i alkohola. U samom fri-šopu vam kažu da ako carina ne dozvoli da se unose, novac neće vratiti - istakao je jedan korisnik.

Podsećamo, gotovo svake sezone srpski turisti postaju žrtve lopova u Grčkoj, a poslednji slučaj obijanja automobila dogodio se pre nekoliko dana na plaži Tiganija kod Sartija. Naime, turisti iz Srbije su došli u neprijatnu situaciju kada im je obijen automobil, polomljena su stakla, ukradena torbica, a čak je pokušana i krađa samog vozila.

Ovo nije usamljen slučaj, a upozorenje stiže sa Tiktok stranice Nikana.gr, gde se ističe potreba da turisti vode računa o bezbednosti svojih stvari tokom letovanja.

Nikana.gr naglašava da su pokušaji obijanja i krađe automobila najčešći na parkinzima velikih marketa, na plaži, ali i na parkinzima dok su turisti u poseti srpskom vojničkom groblju Zejtinliku. Takođe, ističu se potencijalni znaci da je auto označen kao "dobar plen" za krađu, uključujući papir ili maramicu na ručki automobila, flašicu vode pored točka, novčić na ručki ili haubi i bilo šta neuobičajeno na autu, a da to niste vi ostavili.

Više o ovome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading