JOŠ ČETIRI MEDALJE ZA SRBIJU NA EP U SOFIJI!

Autor:

Sport

17.10.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljen pobednički niz!

JOŠ ČETIRI MEDALJE ZA SRBIJU NA EP U SOFIJI!

Foto: BSS

Nakon sjanih nastupa naših heroina koje su osigurale tri medalje, muška reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Milanom Piperskim, obezbedila je još pet medalja za našu zemlju na za mlađe seniore I seniorke (U23).

Plasman u polufinale obezbedili su Amed Mavrić, Omer Ametović, Sejdi Nazif i Almir Memić.

Ametović je u meču muva kategorije(51kg) nakon podeljene odluke sudija (4:1) savladao Katalina Turkua iz Moldavije i tako osigurao svoju treću u nizu medalju na EP u konkurenciji mlađih seniora. Njegov protivnik na putu ka finalu će biti Nihat Husejnov (Azerbejdžan).

Nazif je u četvrtfinalnom meču poluvelter kategorije (63.5kg) bio bolji od Turčina Ahmeda Pekela istim rezultatom kao i Omer. U polufinalu će ukrstiti rukavice sa Patrisa Mughalzaia iz Engleske.

Almir Memić slavio je nakon meča polusrednje kategorije (75kg) u kom je bio ubedljiv nad Mađarom Levante Gemešom. U borbi a finale će se sastati sa Bugarinom Vilijamom Čolovim.

Mavrić koji je Srbiji doneo četvrtu medalju u muškoj konkurenciji, a ukupno sedmu, je u meču poluteške kategorije (80kg) bio bolji od mađarskog boksera Marka Simona kog je savladao rezultatom 4:1. Mavrićev protivnik u polufinalu će biti Azerbejdžanac Murad Alahverdijev.

Bokseri Filip Džida (67kg) i Marko Pižurica (86kg) nisu uspeli da obezbede plasman u polufinale. Pižurica je izgubio od Giorgija Gucajeva (Gruzija), dok je Džidu sprečio Bugarin Rumen Rumenov da se domogne medalje.

Svi polufinalni mečevi naših boksera su na programu od 13h i mogu se pratiti putem zvaničnog Youtube kanala Evropske bokserske federacija (EUBC). Link: https://www.youtube.com/@EubcboxingOrg/streams.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading