SEDAM MEDALJA ZA SRBIJU: Senzacija na EP za mlađe seniore i seniorke u Sofiji

Autor:

Sport

19.10.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojke su nam osvetlale obraz.

SEDAM MEDALJA ZA SRBIJU: Senzacija na EP za mlađe seniore i seniorke u Sofiji

Foto: BSS

Nakon velikog uspeha na bokserskom šampionatu Evrope za seniore u Beogradu, reprezentacija Srbije osvojila je ukupno sedam medalja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke. Najbolja bokserska šampionata Sara Ćirković (54kg) i Kristina Nađ Varga osvojile su zlatne medalje i tako još jednom postale prvakinje Evrope, ovoga puta u ženskoj konkurenciji mlađih seniorki.

Republika

Foto: BSS

Najbolja: Sara Ćirković

Naša mlada i zlatna zvezda ringa Sara Ćirković je ubedljivo savladala u finalu Meki Loren (Engleska) nakon jednoglasne odluke sudija, dok je Nađ Varga pobodila Turkinju Alejnu Demirkir nakon prekida koji je usledio zbog sudara glavama. Kristina Kuluhova (63kg) nije uspela da stigne do zlatnog odličja, ali je ostvarila veliki uspeh. U finalu je poražena od Engleskinje Saše Hiki rezultatom 5:0 i osvojila srebrno odličje.

Republika

Foto: BSS

Kristina Nađ Varga usvojila zlato

Muška selekcija osvojila je četiri bronzane medalje. One su pripale Omeru Ametoviću (51kg), Sejdiju Nazifu (63.5), Almiru Memiću (75kg) i Ahmedu Mavriću (80kg). Omer Ametović je poražen od strane Nihata Husejnova nakon jednoglasne odluke sudija. Nazif se nije domogao finala nakon što je podeljenom odlukom sudija izgubio od Engleza Patrisa Mughalzaia.

 

Memić nije uspeo da nastavi put ka zlatnom odličju pošto je izgubio borbu protiv Bugarina Vilijama Čolova i to rezultatom 5:0. Slično je prošao I Mavrić koji je poražen od Murada Alahverdijeva (Azerbejdžan).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading