AKO SRBIJA PROĐE! Nemci čekaju Piksijeve "orlove"! Švajcarci u nadoknadi ispustili TRON ! Mađari SLAVILI u 100. minutu! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.06.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrano poslednje kolo u Grupi A na Evropskom prvenstvu.

AKO SRBIJA PROĐE! Nemci čekaju Piksijeve "orlove"! Švajcarci u nadoknadi ispustili TRON ! Mađari SLAVILI u 100. minutu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Nemačke remizirala je protiv Švajcarske rezultatom 1:1 (0:1), dok je Mađarska u 100. minutu pobedila Škotsku sa 1:0 (0:0) u poslednjem trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Nemci su još ranije obezbedili plasman u osminu finala, samo je bilo pitanje sa koje pozicije. Remijem sa “sajdžijama”, domaćin EP će i zvanično sa liderskog mesta među 16 najboljih, dok su Švajcarci kao drugoplasirani izborili plasman u dalji tok takmičenja.

Mađari su završili kao trećeplasirani sa dva boda, pa će čekati rasplet u ostalim grupama, kako bi saznali da li će kao jedna od četiri najbolje treće ekipe u grupi ostati na šampionatu Starog kontinenta, dok Škoti pakuju kofere.

Na “Dojče bank parku” u Frankfurtu, viđen je neverovatan meč! Švajcarci su golom Ndoja šokirali još u prvom poluvremenu favorizovane Nemce, a tu prednost držali su do samog kraja.

Kada se činilo da će "sajdžije na megdan Piksijevim "orlovima" (ukoliko prođemo i Srbija savlada Dance), to je promenio Niklas Filkrug, zlatni džoker Julijana Nagelsmana, koji se na ubačaj Rauma najbolje snašao i doneo prvo mesto Nemcima u Grupi A. Dakle, Srbija ako dobije Skandinavce, ide kao drugoplasirana na domaćina EURO 2024, pod uslovom da Slovenci ne pobede Engleze!

Mađarska i Škotska su ušli sa minimalnim šansama u međusobni meč da mogu do druge pozicije, što se na kraju ispostavilo tačnim. Iako su Mađari trijumfovali golom Kevina Čibota u 10. minutu sudijske nadoknade vremena, ni taj gol iz 100. minuta nije promenio ništa na tabeli, jer će mađarska selekcija kao treća čekati rasplet u ostalim grupama i videti da li će biti među četiri najuspešnije trećeplasirane reprezentacije sa četiri boda.

Škotska se ovim porazom oprostila od Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

NEMAČKA - ŠVAJCARSKA 1:1 (0:1)

STADION: Dojče bank park u Frankfurtu. SUDIJA: Danijele Orsato (Italija). STRELCI: Filkrug 92. - Ndoje 28. Žuti karton: Ta - Ndoje, Vidmar.

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Ridiger, Ta (od 61. Šloterbek), Mitelštet (od 61. Raum) – Andrih (od 65. Bajer), Kros – Musijala (od 76. Filkrug), Gundogan, Virc (od 76. Sane) – Haverc.

ŠVAJCARSKA (3-4-2-1): Zomer, Šer, Akanđi, Rodrigez – Vidmer, Frojler, Džaka, Ebišer – Ndoje (od 65. Amduni), Rider (od 65. Vargas) – Embolo (od 65. Dua).

Foto: printscreen

 

ŠKOTSKA - MAĐARSKA 0:1 (0:0)

STADION: MHP arena u Štutgartu. SUDIJA: Fakundo Teljo (Argentina). STRELAC: Čobot 100. Žuti kartoni: Mektomini - Orban, Stajls, Šafer.

ŠKOTSKA: Gan – Ralston (od 83. Meklin), Hendri, Henli, Mekena, Robertson (od 89. Morgan) – Mekgin (od 76. Armstrong), Gilmur (od 83. Kristi), Mekgregor, Mektomini – Adams (od 76. Šenklend).

MAĐARSKA: Gulači – Botka, Orban, Dardaj (od 74. Salaj) – Bola (od 87. Čobot), Stajls (od 61. A. Nađ), Šafer, Kerkez (od 87. Ž. Nađ) – Šalaj, Soboslaj – Varga (od 74. Adam).

TOK MEČEVA

DRUGO POLUVREME

100. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Kevin Čobot je dao gol za Mađarsku u poslednjim sekundima, VAR će proveravati ovu situaciju da li je bio ofsajd! Ne, nema ofsajda, Mađari su pobedili Škotsku 1:0 i poslali je kući!!!

KRAJ UTAKMICE u Frankfurtu: Nemačka - Švajcarska 1:1, Nemci su prvi, Švajcarci drugi.

92. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Niklas Filkrug donosi izjednačenje Nemcima, na centaršut Rauma - 1:1!!! Panceri će izbeći poraz, Švajcarci su na kolenima!!!!

92. minut - AUUUUUUUU, STATIVA ZA MAĐARE! Čobot je bio u prodoru i tukao, nije imao sreće!!!

90. minut - Švajcarska - Nemačka: Još četiri minuta nadoknade u Frankfurtu!

91. minut - Mađarska - Švajcarska: Nova prilika za Mađare i to najbolja do sada, ostaje neiskorišćena!

90. minut - Mađarska - Švajcarska: Udarac Andraša Šefera odbranio je Gan! Čak 10 minuta nadoknade u ovom meču!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

84. minut - GOOOOOL!!! Ne, ipak ne, Ruben Vargas je bio u ofsajdu, Švajcarska je dala i drugi gol Nemcima, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije! Nemačka i dalje "živi"!

82. minut - Švajcarska - Nemačka: Velika šansa za Sanea, koji je tukao posle kornera Krosa, Zomer je sjajno odbranio, apotom i pokupio centaršut Nemaca.

81. minut - Švajcarska - Nemačka: Žuti karton za Vidmera, koji je faulirao Rauma, biće slobodnjak za "pancere".

80. minut - Bajer je zamenio Andriha, a ušli su i Sane i Filkrug umesto Virca i Musijale kod Nemačke.

78. minut - Mađarska - Škotska: Sporan detalj u šesnaestercu Mađara, Mektomini je poslao loptu Armstrongu koji je povučen, ali sudija Telo je samo odmahuo rukom, VAR se nije ni oglasio. Usporeni snimak je pokazao da je bilo "remplovanje".

75. minut - Dvostruka promena u Mađarskoj: Salaj je ušao umesto Dardaija, a Adam je zamenio povređenog Vargu. Kod Škotske Mekgin i Adams su izašli, Armstrong i Šankland su na terenu.

73. minut - Mađarska - Škotska: Aplauzi navijača za Vargu koji je iznet sa terena, a provera penala još traje. Ipak nema najstrože kazne, odlučio je VAR.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ndoje je zatresao mrežu Nemaca

71. minut - Proveravao je VAR i mogući penal za Nemce, ali ga nije bilo. Vidmer je čisto startovao.

70. minut - Razmatra se u VAR sobi potencijalni penal za Škotsku, posle jezivog sudara! Golman Gulači je pokupio Vargu, koji je nepomično ostao da leži! Tom prilikom je zahvatio ruku koja je bila u neprirodnom položaju!

65. minut - Menjaju Švajcarci, trostruka promena, napolje idu Rajder, Embolo i Ndoje, Vargas, Dua i Amduni.

64. minut - Stežu Nemci obruč, posle centaršuta je Gundogan šutirao, a bio izblokiran, korner za "pancere". Isti je izveo Kros, a Haverc bio neprecizan.

62. minut - Novi ubačaj Krosa iz kornera, Ridiger nije došao do lopte, odbranila se Švajcarska. Pa, onda silovit udarac Rauma iz daljine preko prečke.

61. minut - Menjaju Nemci, Džonatan Ta izlazi, kao i Mitelštat, u igri su Raum i Šloterbek.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

60. minut - Švajcarska - Nemačka: Centaršut Krosa iz kornera, boksuje Zomer loptu. Mađarska - Škotska: Mađari menjaju, Stajls izlazi na teren će Adam Nađ.

55. minut - Švajcarska - Nemačka: Silovit udarac Krosa pored stative.

53. minut - Prvi šut ka golu Mađarske u meču sa Škotskom uputio je Adams, veoma neprecizno preko gola.

50. minut - Žuti karton za Skota Mektominija iz Škotske. U duelu Švajcarska - Nemačka, zicer za Musijalu, šutirao je silovito na dodavanje Virca, a Zomer još bolje odbranio.

49. minut - Škotska - Mađarska: Udarac Soboslaja iz okreta, lepo je primio loptu, a onda traljavo tukao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

47. minut - Au kakva šansa za Švajcarce, Vidmer je bio u prodoru, ali se okliznuo i pao prilikom pokušaja da šutira.

46. minut - Krenulo je i u Frankfurtu, drugi deo Švajcarska - Nemačka, sa kojim minutom zakašnjenja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Štutgartu, između Škotske i Mađarske, bez izmena na obe strane.

PRVO POLUVREME

Završena su prva poluvremena na mečevima Švajcarska - Nemačka 0:1 i Škotska - Mađarska 0:0.

45. minut - Škotska - Mađarska: Igraće se minut sudijske nadoknade vremena u prvom delu. Švajcarska - Nemačka: U Frankfurtu dva minuta zaostalog vremena.

44. minut - Škotska - Mađarska: Žuti karton za Andrasa Šafera, posle Stajlsa i drugi zadnji vezni kod Mađara je požuteo.

40. minut - Škotska - Mađarska: Kakva šansa za Mađare, Vili Orban je udarcem glavom uzdrmao prečku iz blizine, ostaje 0:0.

Foto: Tanjug/AP

 

41. minut - Švajcarska - Nemačka: Ridiger je pokušao glavom, posle centaršuta Krosa, pored gola. Potom Musijala i Haverc loša završnica, posle kontre Nemaca.

38. minut - Švajcarska - Nemačka: Žuti karton za Džonatana Ta, posle grubog starta.

36. minut - Drže sada Švajcarci loptu u nogama, rezultat je na njihovoj strani. U Štutgartu se apsolutno ništa bitno ne dešava.

28. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Ndoje donosi prednost Švajcarcima, šok u Frankfurtu!!!! Nemačka gubi i druga je u grupi, "sajdžije" imaju 7 bodova, "panceri" šest, Škotska 2, Mađarska 1 po trenutnoj tabeli!

26. minut - Škotska - Mađarska: Žuti karton za Vilija Orbana posle grubog starta. Škoti su ubacili loptu iz prekida, a Mađari očistili opasnost.

25. minut -  Švajcarska - Nemačka: Žuti karton za Ndojea. U meču Mađara i Škota ništa se zanimljivo ne dešava, borba se vodi na sredini terena.

18. minut - Čekao je Orsato intervenciju iz VAR sobe, ništa ipak od gola, zbog ofsajd pozicije nemačkih fudbalera, ostaje 0:0!

17. minut - GOL!!! Vodi Nemačka golom Roberta Andriha protiv Švajcarske!!! Kakav projektil fudbalera Bajera iz Leverkuzena, posle intervencije Ebišera, pa je Andrih sa velike udaljenosti pogodio Zomerov ugao! Čekajte, ipak će VAR proveriti ovo.

12. minut -  Švajcarska - Nemačka: Ponovo je Haverc bio pred Zomerom, mogao je bolje, ali su ga defanzivici nominalnog domaćina zaustavili i sprečili da uputi udarac. Tražio je golgeter "pancera" penal, ali bez razloga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

10. minut -  Švajcarska - Nemačka: Rasplamsala se borba u Frankfurtu, Švajcarci su preneli težište igre na nemačku polovinu, ali bez konkretne prilike za gol.

7. minut - Škotska - Mađarska: "Suknjice" su imale slobodnjak, Robertson je centrirao, ali su se Mađari odbranili. Na drugoj strani Dardaj je opalio sa distance, a Gan uz dosta sreće odbranio.

3. minut - Prvi šut posle kornera uputio je Kai Haverc ka golmanu Zomeru, koji je sjajno uhvatio "živu loptu". U duelu Škota i Mađara nema uzbuđenja.

2. minut - Švajcarska - Nemačka: Musijala je bio u prodoru, ali ga je Fabijan Šar zaustavio.

Foto: Tanjug/AP

 

1. minut - Počeli su mečevi Švajcarska - Nemačka, odnosno, Škotska - Mađarska.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Završeno je intoniranje himni na oba stadiona i uskoro ekipe kreću sa centra!

PRE UTAKMICE

 

 

20.48 - Uskoro počinju mečevi u Frankfurtu i Štutgartu, koje ćemo paralelno pratiti.

20.39 - Manuel Nojer piše istoriju večeras! Nemački golman postaje rekorder, jer će mu duel sa "sajdžijama" biti 18. nastup na EP, po čemu će se izjednačiti sa "srpskim zetom" Bastijanom Švajnštajgerom na vrhu reprezentativne liste. Istovremeno, sa cifrom 18, prestići će legendarnog Italijana Điđija Bufona.

Foto: Tanjug/AP

Manuel Nojer

20.38 - S druge strane, Nemci čekaju 16 godina na pobedu protiv Švajcaraca.

20.29 - Nemačka ukoliko trijumfuje može prvi put da od 2012. godine prođe grupu sa sve tri pobede, dok Švajcarci čekaju na slavlje protiv "pancera" još od 1959.

UVOD

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Švajcarske odlučuju u međusobnom duelu prvoplasiranog u Grupi A! "Pancerima" je dovoljan i bod na stadionu "Dojče bank park" u Frankfurtu, dok "sajdžije" samo pobedom mogu da preteknu domaćina Evropskog prvenstva.

Ipak, Švajcarci su jednom nogom u osmini finala i ukoliko izgube, jer imaju bolji međusobni skor od Mađara, dok su sa Škotima igrali 1:1, ali im je gol-razlika pozitivnija u odnosu na "suknjice", koje moraju ubedljivo da slave kako bi se domogle druge pozicije i direktnog plasmana u među 16 najboljih selekcija.

U drugom susretu, na MHP areni u Štutgartu, Škotska i Mađarska odlučuju u direktnom duelu ko će se domoći najmanje treće pozicije. Remi bi najmanje odgovarao obema selekcijama, jer bi u tom slučaju završile takmičenje sa dva boda i ne bi imale šanse da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Mađarska, poput Škotske, nema šta da traži u međusobnom bilansu sa Švajcarcima, jer je u prvom kolu izgubila od "sajdžija" 1:3 i ukoliko ove dve reprezentacije budu imale isti broj bodova, nekadašnja "laka konjica" završava učešće na EURO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading