BLEDI ENGLEZI NEZASLUŽENO PROLAZE DALJE: Slovaci nisu uspeli da izdrže do kraja!

Autor:

Sport

30.06.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od senzacije.

BLEDI ENGLEZI NEZASLUŽENO PROLAZE DALJE: Slovaci nisu uspeli da izdrže do kraja!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Engleske pobedila je selekciju Slovačke rezultatom 2:1. Englezi su došli do trijumfa nakon preokreta. Strelci za Engleze bili su Džud Belingem u 96. minutu i Hari Kejn u prvom minutu prvog produžetka, a za Slovake je pogodio Ivan Šranc u 25. minutu.

Englezi su počeli bledo od samog starta, Slovaci su bili bolji protvinik. Izabranici Gereta Sautgejta nisu pokazali ništa na ovoj utakmici, ali i na samom Evropskom prvenstvu. U petom minutu Slovaci su imali dobru priliku kada je Haraslin je uposlio Hancka koji je šutirao, ali je na sreću Engleza lopta otišla pored stative. Nastavili su Slovaci da igraju hrabro, dok su Englezi bili bez ideje i nisu uspeli da dođu do gola Slovačke. Novu priliku Slovačka je imala u 12. minutu kada je Haraslin je izašao sam ispred Pikforda, ali mu je šut izblokiran. Sterel je divno proinašao svog saigrača, a Engleska je imala mnogo sreće.

Prvu priliku Englezi su kreirali tek u 23. minutu kada je Belignem je uputio centaršut, Kejn je šutrao glavom, ali je lopta otišla u korner. Nakon udarca iz ugla, lopta je došla do Mejna koji je šutrao preko gola. Slovacima se isplatila hrabra igra u 25. minutu kada je Šranc dobio loptu, našao se jedan na jedan sa Pikfordom i smestio doveo svoju ekipu u vođstvo. Englezi nakon toga uspeli da preuzmu inicjativu, ali do kraja prvog dela nije se menjao rezultat.

U drugom delu Slovaci su uglavnom igrali iza lopte i bili oprezni. Englezi su pretili, napadali, pritisakli, ali nisu uspeli da probiju bedem Slovačke. U 50. minutu Foden je postigao pogodak, ali je poništen zbog ofajda. Nakon dva minuta Kejn je imao sjajnu priliku, ali mu je udarac blokoran. Mogli su Slovaci do drugog gola kada je Stouns napravio grešku, a Strelec šutirao sa pola terena, jer je hteo da iskoristi istrčavanje Pikforda, ali je lopta završila pored stative. Odlična šansa za Englesku u 77 minutu. Nakon centaršuta sa strane Kejn je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored stative.

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo je pretila Engleska u 81. minutu, Rajs je šutirao sa distance, ali je pogodio stativu, Kejn je naleteo na odbijenu loptu, ali je preko njegov udarac završio preko gola. Slovake je stigao umor, a to su Englezi iskoristili, Belingem je u 96. minutu pogodio i odveo utakmicu u produžetke.

Na početku prvog produžetka, Kejn je glavom smestio loptu u mreži režirao preokret. 

Nakon gola Englezi su se povukli i prepustili inicijativu Slovacima koji nisu imali snage da se vrate u meč koji su u završnici prvog produžetka imali veliku šansu preko Pekarika koji je promašio sa pet metara. Na kraju Englezi uspevaju da privedu utakmicu kraju i zakažu okršaj sa Švajcarcima.

 

ENGLESKA - SLOVAČKA 2:1

'25 Šranc '96 Belingem, '91 Kejn

TOK MEČA:

Drugi produžetak:

121. minut - KRAJ MEČA!

110. minut - Tupta je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola Pikforda.

108. minut - Varvo dobija žuti karton!

Prvi produžetak:

105. minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

105. minut -  Kakva prilika za Slovačku, Pekarik je prebacio gol sa pet metara! 

91. minut - GOL!  Kejn preokreće meč! Najbolji strelac u istoriji Engleske postiže pogodak glavom!

Drugo poluvreme:

96. minut - GOL! Belingem je fantastičnim golom ostavio Englesku u životu. Makazice fudbalera Real Madrida!

87. minut - Lobotka je šutirao sa distance, ali je Pikford uhvatio bez većih problema.

81. minut - Sada su Slovaci imali sreće. Rajs je šutirao sa distance, ali je pogodio stativu, Kejn je naleteo na odbijenu loptu, ali je preko njegov udarac završio preko gola.

77. minut - Odlična šansa za Englesku. Nakon centaršuta sa strane Kejn je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored stative.

66. minut - Kol Palmer menja Kirana Tripijea. Saka je prešao na poziciju levog beka!

61. minut - Dvostruka izmena u Slovačkoj, Suslo menja Haraslina, Boženik umesto Streleca.

55. minut - Umalo da Englezi plate zbog skupe greške Stounsa. Strelec je uzeo loptu defanzivcu Engleske, šutirao sa pola terena i pokušao da iskoristi istrčavanje Pikforda, ali je njegov udarac završio pored stative.

52. minut - Kejn u sjajnoj prilici, ali mu je udarac blokiran! Pritisak Engleza na startu drugog dela.

50. minut - Foden je matirao Dubravku na asistenciju Tripijea, ali je VAR dosudio ofsajd!

Prvo poluvreme:

45+3 minut - KRAJ PRVOG DELA!

45. minut - Milan Šrkinjar dobija žuti karton.

38. minut -  Slobodan udarac za Englesku. Centrirao je Foden, ali Lobotka odlično reaguje.

25. minut - GOL! Šanc je matirao Pikforda! Slovačka potpuno zasluženo vodi! Bili su konkretniji, a ovaj gol je samo potvrda!

23. minut - Belignem je uputio centaršut, Kejn je šutrao glavom, ali je lopta otišla u korner. Nakon udarca iz ugla, lopta je došla do Mejna koji je šutrao preko gola. Pre toga su Englezi tražili korner nakon pada Fodena u kaznenom prostoru.

16. minut - Džud Belingem dobija žuti karton.

12. minut - Dobra priliki su imali Slovaci. Haraslin je izašao sam ispred Pikforda, ali mu je šut izblokiran. Sterel je divno proinašao svog saigrača, a Engleska je imala mnogo sreće.

5. minut - Odlična šansa za Slovake. Haraslin je uposlio Hancka koji je šutirao, ali je na sreću Engleza lopta otišla pored stative.

3. minut - Žuti karton za Geja nakon neopreznog starta.

 

Iako se Engleska smatra favoritom, njihova igra na prvenstvu nije bila ubedljiva. Tim selektora Gereta Sautgejta će morati da se trgne i pokaže svoj pravi kvalitet kako bi prošli u narednu fazu takmičenja. Uprkos talentu u timu, igrači poput Kejna, Belingema i Sake nisu pružili očekivane performanse.

Slovačka je zauzela drugo mesto u grupi, a njihova senzacionalna pobeda nad Belgijom pokazala je da se radi o timu koji treba shvatiti ozbiljno. Unatoč tome što su autsajderi, Slovaci su dobili simpatije ljubitelja fudbala svojim hrabrim nastupima. Sada imaju priliku da stave pečat na krizu Engleske i eventualno je eliminišu sa turnira.

Pored meča Engleske i Slovačke, danas nas očekuje još jedan zanimljiv duel - Španija će igrati protiv Gruzije. Španci su dominirali u grupnoj fazi takmičenja, ostvarivši tri pobede, dok je Gruzija iznenadila svojim nastupima. Ovaj meč obećava uzbuđenje i neizvesnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading