FILIP KASALICA ZA REPUBLIKU: ''Zvezda ima psihološku prednost prednost pred derbi, evidentno je da je Partizan u krizi!''

Autor:

Sport

20.04.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Pobedom u derbiju bi Zvezda obezbedila novu titulu!''

FILIP KASALICA ZA REPUBLIKU: ''Zvezda ima psihološku prednost prednost pred derbi, evidentno je da je Partizan u krizi!''

Foto: Starsport

Danas u 18 časova cela Srbija staje, jer se igra utakmica koja ćitavu državu razdvaja na dva dela tj  dve boje. Poprište događanja biće Topčidersko brdo i stadion Rajko Mitić gde će Crvena zvezda i Partizan odigrati 173. večiti derbi u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. Za mnoge je ovo praznik fudbala i uvek se sa velikom željom iščekuje ovaj susret.

Pritisak je nešto što se sastavni deo ovakvih utakmica, ali ovaj sutrašnji ima posebnu draž pošto pobednik osvaja titulu jesenjeg prvaka. Takođe, ovaj susret je je poseban za mnoge igrače oba tima, koji sa posebnom motivacijom i željom ulaze u njega, a jedan od njih je bio i nekadašnji fudbaler ‘crveno-belih’ Filip Kasalica.

On je igrao za tim iz Ljutice Bogdana u periodu od 2012. do 2014. godine u periodu domniacije Partizana, ali je uspeo da pod patronatom Slaviše Stojanovića 2014. godine svrgne ‘crno-bele’ sa trona nakon šest godina. Njegov boravak u Zvezdi i učestvovanje u ‘večitim derbijima’ može se okarakterisati kao upsešan, pošto je od sedam duel sa Partizanom, dobio pet. 

Kasalica je za Republiku izneo očekivanja pred 173. večiti derbi.

Očekujem da Zvezda dobije ovaj derbi, jer je evidentno da je Partizan u nekoj krizi rezultata i blagom padu forme. Sa druge strane Zvezda ima psihološku prednost, ima sedam bodova više, pa će samim tim igrati i opuštenije. Međutim, to je derbi, kroz istoriju smo videli da ne pobeđuje uvek bolji tim, ali mislim da su crveno-beli bliži pobedi. 

Crvena zvezda je trenutno na prvom mestu i ima sedam bodova u odnosu na Partizan. Da li bi eventualnom pobedom u derbiju crveno-beli praktično obezbedili titulu?

- Pobedom bi Zvezda rešila prvenstvo. Deset bodova je velika razlika, a ima još šest kola do kraja prvenstva i mislim da je nemoguće da Zvezda može da ispusti toliku prednost. Dolaskom Vladana Milojevića Zvezda je dobila na toj čvrstini i sada su ponovo ozbiljan takmičarski tim. 

U prvom delu sezone je Baraka Bahar bio na klupi Crvene zvezde, gde nisu ostvareni zacrtani rezultati. Da li je Vladan Milojević pravi čovek za crveno-bele?

Iz priča sa mojim prijateljem Bogdanom Planićem sa čuo za Baraka Bahara sve najbolje. On ga je trenirao u Makabiju iz Haife. Bahar je drugačijeg mentaliteta, hteo je da bude kao tim menadžer, kao što rade u Engleskoj, ali mislim da je pun pogodak povratak Vladana Milojevića, to su i ljudi u Zvezdi videli. 

- Proveo si dve sezone na ‘Marakani’ odigrao si sedam derbija. Kakav je osećaj igrati ovakve utakmice? Koliki je pritisak na igrače?

Pritisak je veliki, ali samo dok ne počne utakmica. Nedelja pre derbi, a pogotovu dan ranije su uvek ispunjeni tenzijama. Međutim, kada sudija da znak za početak to sve nestaje i bukvalno si fokusiran samo na utakmicu. 

- Dok si igrao za Zvezdu, artizanova dominacija je bila velika tada, pored šest vezanih titula, imali su i tri vezana Kupa Srbije, a to ste vi prekunuli. Ustaće upamćene tvoje maestralne partije u polufinale najmasovnijeg takmičenja u državi kada ste Luka Milunović i ti sjajni egzekucijama izbacili Partizan.

Mi smo tada dobili prvu utakmicu u polufinalu Kupa Srbije sa 2:0. Tada su svi predviđali da će Partizan nadoknaditi tu našu prednost. Imali su šansu u petom minutu, ali smo mi tada pokazali da smo nov i mlad tim u tom trenutku i priveli smo taj susret kako treba kraju. Posle toga smo i derbi u prvenstvu dobili 1:0 golom Kadua u 93. minutu i tako zaokružili mojih prvih šest meseci sa tri pobede u derbiju, osvojenim Kupom, a prvenstvo je svakako bilo rešeno na polusezoni, jer je Partizan imao deset bodova prednosti - zaključio je Kasalica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading