NIKAD NE OTPISUJ REAL MADRID! HOSELU ZA TRI MINUTA PREOKRENUO BAJERN I ZAKAZAO FINALE LIGE ŠAMPIONA SA BORUSIJOM! Ništa od reprize 2013!

Autor:

Sport

08.05.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ma, kakvu magiju baca Real na Bernabeuu?!

NIKAD NE OTPISUJ REAL MADRID! HOSELU ZA TRI MINUTA PREOKRENUO BAJERN I ZAKAZAO FINALE LIGE ŠAMPIONA SA BORUSIJOM! Ništa od reprize 2013!

Foto: www.profimedia.rs

Real Madrid - Bajern Minhen 2:1 (4:3)

'88, '91 Hoselu; '68 Dejvis

Maksimalno ozbiljno i bez mnogo rizika, kako se i očekivalo, pristupili su i Tuhel i Anćeloti meču koji je imao ogroman ulog. Iz tog razloga nismo gledali previše sadržajan susret kroz veći deo, ali je i uprkos tome "prštalo" na terenu. Ubedljivo najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Rodrigo. Vinisijus je šutirao iz okreta i pogodio stativu, a na odbitak je natrčao njegov sunarodnik koji je od celog praznog gola šutirao u Nojera. Iskusni nemački čuvar mreže bio je u centru pažnje kada je Vinisijus još jednom pred kraj prvog dela poslao opasan centaršut ka njegovom golu i refleksno kao mačka odbio loptu u korner.

 

 

Bez golova se otišlo na pauzu, da bi na početku drugog poluvremena Real pritisnuo Bajern kada je posebno do izražaja došlo majstorstvo Manua Nojera. U nekoliko navrata je Kraljevski klub mogao da povede da golman Bavaraca nije zaustavio opasne pokušaje

pomenutog brazilskog dvojca u Madridu - Rodriga i Vinisijusa. I onda je pravo niotkuda počeo "haos" na Bernabeuu! A za sve je "kriv" strelac prvog pogotka na meču - Alfonso Dejvis. Kanađanin je zamenio povređenog Gnabrija u prvom poluvremenu i pokazao zašto je baš on dobio šansu. Protutnjao je po levoj strani i poslao pravu "raketu" ka golu Lunjina koju Ukrajinac u životu ne bi uspeo da odbrani.

 

 

Međutim, slavlje Tuhela i igrača trajalo je svega nekoliko minuta, kada je prekinuto, a onda ponovo nastavljeno jer je sudija Marčinjak posle gledanja VAR tehnologije poništio izjednačujući pogodak Bajerna zbog jeftinog prekršaja Naća nad
Kimihom. Tada se borba potpuno rasplamsala, a ono što je usledilo niko nije mogao očekivati!

 

 

Hoselu je na teren ušao u 81. minutu i samo sedam minuta kasnije najstrože kaznio prvu grešku Nojera ne utakmici. Nemac je ispustio čistu loptu i dozvolio Špancu da natrči na nju i sprovede je u mrežu, a samo tri minuta kasnije isti igrač je, poput Rodriga protiv Mančester sitija, doneo potpuni preokret i apsolutnu ludnicu na Bernabeuu. Prvobitno je arbitar pokazao ofsajd poziciju u kojoj se našao asistent Ridiger, ali nakon intervencije iz VAR sobe, drugi pogodak Hoselua je priznat i Real je ponovo uspeo. Ponovo se plasirao u finale i imaće
priliku da najveće kontinentalno takmičenje osvoji po 15. put.

Ime novog prvaka Lige šampiona saznaćemo prvog juna, kada se na Vembliju odigrava veliko finale između Borusije iz Dortmunda i Real Madrida.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

91. minut - ŠTA SE DOGAĐA?! HOSELUOV DRUGI POGODAK JE PRIZNAT I REAL MADRID DOLAZI DO PREOKRETA U TRI MINUTA! KAKAV JE OVO TIM! Prvobitno je dosuđen ofsajd asistenta Ridigera, ali je pogodak priznat nakon gledanja VAR tehnologije!

88. minut - Kakva greška Nojera i Hoselu POSTIŽE IZJEDNAČUJUĆI POGODAK PRE KRAJA MEČA! Nemac je ispustio loptu i omogućio rezervisti da natrči na nju i sprovede je u mrežu!

82. minut - Kejn pogađa prečku posle kornera!

76. minut - Hari Kejn je umalo udvostručio prednost Bavaraca! Pogodio je spoljni deo mreže!

73. minut - ŠTA SADA NAPISATI?! Real je ekspresno izjednačio autogolom Dejvisa koji pogađa na obe strane, ali je Simon Marčinjak posle gledanja VAR tehnologije poništio pogodak zbog prekršaja Naća nad Kimihom! Kakav haos na Bernabeuu!

69. minut - Odmah Anćeloti na teren šalje Luku Modrića.

68. minut - ŠOK NA BERNABEUU! ALFONSO DEJVIS POSTIŽE GOLČINU ZA 1:0 ZA BAJERN! Kako je lepo Kanađanin pogodio slabijom desnom nogom! Samo 22 minuta nas deli od nemačkog finala.

66. minut - Musijala je "razdrmao" malo i Lunjina šutem iskosa!

60. minut - I ponovo samo minut kasnije Nemac sjajno brani snažan šut Vinisijusa!

59. minut - Nojer sjajno brani šut Rodriga iz slobodnog udarca!

55. minut - Auh, ponovo Realovi Brazilci nadomak gola! Vinisijus je asistirao Rodrigu koji je provukao loptu ispod De Lihta, a Nojer je pogledom ispratio u gol aut!

47. minut - Alfonso Dejvis je protutnjao po levom krilu i šutirao malo iznad prečke gola Lunjina!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

44. minut - Zapretio je i Mazraui sa velike udaljenosti, ali je Lunjin spremio odgovor na to.

40. minut - Kakav je golman Manuel Nojer! Izuzetno nezgodan centaršut je poslao Vinisijus, a Nemac je kao mačka refleksno odbio loptu u korner.

13. minut - Kakva prilika za Real Madrid! Brzo su izveli aut, ostao je usamljen Vinisijus i pogodio stativu, a na odbitak je natrčao Rodrigo koji je od celog gola pogodio Nojera!

6. minut - Uh, mogao je Rodrigo već da se proslavi da je bio za sekundu brži i stigao da reaguje na centaršut Karvahala!

POČEO JE MEĆ

PRE UTAKMICE

20:05 - Poznati su i sastavi obe ekipe, tu je Aleksandar Pavlović.

Real Madrid (4-3-1-2): Lunjin - Karvahal, Ridiger, Naćo, Mendi - Valverde, Čuameni, Kros - Belingem - Rodrigo, Vinisijus.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui - Pavlović, Lajmer - Gnabri, Musijala, Sane - Kejn.

20:00 - Podsetimo, prvi meč u Nemačkoj završen je remijem 2:2.

UVOD

Nakon što je Borusija sinoć priredila ogromno iznenađenje pobedivši PSŽ sa 1:0 i drugi put u nedelju dana i tako se plasiravši u finale Lige šampiona, večeras ćemo saznati i ime rivala ekipe iz Dortmunda na Vembliju prvog juna.

Šta reći za dvoboj dva velikana evropskog fudbala - Bajern Minhen i Real Madrid. Kraljevski klub se izborio za titulu u Primeri četiri kola pre kraja, dok su Bavarci posle dugo godina ostali praznih ruku u Nemačkoj, te sada spas sezone traže u Evropi. Prvi meč završen je remijem 2:2, pa će se sve odlučivati na Bernabeuu.

Trener Reala Karlo Anćeloti standardno veruje u svoju ekipu.

- Uvek imam dosta vere u ekipu jer, mi smo Real Madrid. Vodim najbolju ekipu na svetu, tim je igrao izvanredno ove sezone. Real Madrid i Bajern su dve vrlo slične ekipe, zato respektujemo našeg sutrašnjeg protivnika. Igrali su bolje u prvom meču. Moramo dati sve od sebe sutra jer imamo šansu da se plasiramo u novo finale. Znamo da će biti teško ali smo vrlo motivisani, rekao je Karlo Anćeloti na konferenciji za medije uoči utakmice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Bajern će imati na raspolaganju Matijasa De Lihta, Liroja Sanea i Džamala Musijalu. Real nema problema, ali Anćeloti ne menja plan - na golu neće ostati oporavljeni Tibo Kurtoa.

- Lunin će braniti sutra. Kurtoi treba još vremena da dostigne najbolju formu. Igrao je protiv Kadiza jer je trenirao veoma dobro i odigrao je odličnu utakmicu, pokazavši sigurnost i samopouzdanje. Ali još uvek nije dostigao svoj najbolji nivo - dodao je trener Reala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading