U SENCI EVROPSKOG PRVENSTVA: Ludnica na Kopa Amerika - Argentina savladala Kanadu uz Mesijevu čaroliju! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.06.2024

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Lionel Mesi da baci EVRO 2024 u drugi plan?

U SENCI EVROPSKOG PRVENSTVA: Ludnica na Kopa Amerika - Argentina savladala Kanadu uz Mesijevu čaroliju! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/CentreGoals

Branilac titule na Kopa Amerika, Argentina, započela je turnir pobedom od 2:0 nad Kanadom na "Mercedes-Benz" stadionu u Atlanti u Džordžiji. Lionel Mesi će 24. juna proslaviti 37. rođendan, ali čini sve da se godine ne primete. Strelci su bili Alvares i Martines, Mesi je pitanje pobednika asistencijom za drugi gol.

U 48. izdanju Kopa Amerike, koje se održava u Sjedinjenim Američkim Državama tokom naredne tri i po nedelje, Argentina je od starta opravdala ulogu favorita, dok je Kanadi trebalo tridesetak minuta da uopšte "uđe u meč" sa renomiranim rivalom. Kanada je, kako je vreme odmicalo, odavala utisak da može da zabeleži prvorazredno iznenađenje, s obzirom da se na odmor otišlo početnim rezultatom 0:0.

Reprezentacija koja ima sedam vezanih trijumfa na ovom takmičenju, već nakon četiri minuta igre u nastavku meča, stigla je do pogotka.

 

 

Pas Lionela Mesija koji je "pocepao" odbranu Kanađana, a egzekutor je bio Hulijan Alvares. Do kraja meča Mesi je propustio nekoliko lepih šansi, ali se iskupio u 88. minutu. Tada je uposlio Lautara za 2:0, pa je asistencijom začinio svoj rekord - nastupio je čak 35. put na Kopa Amerika.

Ovim trijumfom Argentinci su nastavili sa sjajnom serijom. Zvanični svetski pampion je samo dva puta poražen u poslednjih čak 55 odigranih utakmica, a naredni meč na Kopa Amerika ih očekuje u sredu 26. juna kada će se sastati sa izabranom selekcijom Čilea.

Ako ste mislili da je groznica fudbala dostigla vrhunac na Evropskom prvenstvu, varate se. Sada ćemo imati celodnevni i noćni program fudbala, zahvaljujući Kopa Amerika. Argentina je započela turnir sa ubedljivom pobedom, a očekuje nas još mnogo uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka u narednim nedeljama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading