U OVIM OPŠTINAMA BIĆE ISKLJUČENA STRUJA ZBOG RADOVA: EPS obaveštava građane!

Autor:

Vesti

21.06.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su 4 opštine!

U OVIM OPŠTINAMA BIĆE ISKLJUČENA STRUJA ZBOG RADOVA: EPS obaveštava građane!

Foto: RINA

Elektrodistribucija Beograd za danas je najavila isključenja struje zbog radova u četiri beogradske opštine.

Na spisku su delovi opština Vračar, Savski venac, Grocka i Obrenovac.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će se veoma topla vazdušna masa zadržati i u narednih sedam dana, a da će pik toplotnog talasa biti danas i sutra, kada će temperature rasti i do 40 stepeni.

U nedelju, 23. juna i u prvoj polovini naredne nedelje na severu i zapadu Srbije očekuje se manji pad temperatura (do 35 stepeni), dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 stepeni, naveo je RHMZ.

 Podsećamo, Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je da je na severnoj Zemljinoj polulopti leto počelo u 22 sata i 50 minuta. Istovremeno, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti započela je zima. Ovaj trenutak označava početak promene godišnjih doba i donosi sa sobom različite vremenske prilike.

Na dan početka leta Sunce u Beogradu izašlo je u 04:51, a zašlo je 20:27, što znači da je obdanica tokom ovog najdužeg dana u godini obdanica trajala čak 15 sati i 36 minuta.

U isto vreme, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je zima.

U narednim danima očekuju nas visoke temperature, s tim da će u petak dostići čak 37 stepeni, u subotu 36, dok će u nedelju temperatura biti oko 30 stepeni. Međutim, početak naredne nedelje doneće nam rashlađenje, a temperature će se kretati oko 28 stepeni celzijusa. Ove promene u temperaturi tipične su za početak leta i prate ga sve do kraja sezone.

Leto je najduže godišnje doba, a jedan od razloga za to leži u elipsoidnoj putanji Zemlje oko Sunca. Ova putanja nije savršeno kružna, što uzrokuje da se Zemlja u ovom periodu kreće nešto sporije. Kao rezultat toga, dobijamo nekoliko dodatnih dana da uživamo u toplim letnjim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading