VELIKA TRAGEDIJA: Klub ušao viši rang pa ostao bez stadiona zbog požara!

Autor:

Sport

13.07.2024

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalno.

VELIKA TRAGEDIJA: Klub ušao viši rang pa ostao bez stadiona zbog požara!

Foto: Screenshot/X

Stadion u plamenu

Noćas se dogodio stravičan požar na stadionu fudbalskog kluba Gnistan u Helsinkiju, koji je uništio glavnu tribinu, klupske prostorije, svlačionice i sav inventar. Ovaj događaj ostavio je klub bez mesta za igru do kraja sezone, što je uzrokovalo odlaganje sutrašnje utakmice protiv Mariehamna, a predsednik kluba Risto Murto izjavio je da je malo verovatno da će ekipa uskoro igrati na svom terenu.

Ovaj požar označava veliki udarac za klub, posebno imajući u vidu da je ove sezone izborio plasman u najjaču finsku ligu. Uništavanje opreme znači da muški i ženski timovi trenutno nemaju ništa, te će klubu biti potrebno vreme da se oporavi od ovog gubitka.

Ova strašna tragedija izazvala je reakcije širom Finske, a predsednik kluba Murto istakao je da je ovo težak udarac za njih. Nadležni organi će sprovesti istragu kako bi utvrdili uzrok požara i pružili podršku klubu u ovim teškim trenucima.

Iako se tragedija dogodila u Helsinkiju, vest o požaru na stadionu fudbalskog kluba Gnistan brzo se proširila i izazvala veliku pažnju širom sveta. Mnogi sportski klubovi, organizacije i pojedinci pružili su podršku klubu Gnistan u nadi da će se brzo oporaviti od ovog teškog udarca.

- Malo je verovatno da ćemo uskoro igrati na našem terenu. Ovo je strašna tragedija, sav inventar i oprema su izgoreli, a muški i ženski tim trenutno nemaju ništa - izjavio je predsednik kluba Risto Murto za finskog emitenta YLE.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading