PRISTAO BIH DA POMOGNEM RADU! Legendarni fudbaler neutešan, za Republiku govorio o stanju tima sa Banjice!

Autor:

Sport

18.08.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše je za srpski fudbal da se takav klub ugasi - istakao je bivši fudbaler Rada.

PRISTAO BIH DA POMOGNEM RADU! Legendarni fudbaler neutešan, za Republiku govorio o stanju tima sa Banjice!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Rad proslavio je 2023. godine šest i po decenija postojanja, obeležavajući veliki jubilej. Klub se može pohvaliti bogatom istorijom i značajnim učešćem na međunarodnoj sceni pre više od jedne decenije.

Nažalost, uprkos slavlju, 2023. godina najavila je najteže trenutke u istoriji kluba. Ekipa je završila prethodnu takmičarsku sezonu na poslednjoj poziciji beogradske grupe srpskoligaškog karavana, što je rezultiralo eliminacijom u četvrti rang srpskog klupskog fudbala, Beogradsku zonu, nakon više od pola veka.

Takmičenje u četvrtom stepenu srpskog klupskog fudbala započelo je ovog vikenda, a "građevinari" su trebali da odigraju meč protiv ekipe Zuca 2019. Međutim, po dolasku na banjički stadion, ekipa Zuca 2019 je zatekla zaključana vrata i katanac, što je dodatno povećalo neizvesnost oko daljeg takmičenja.

Stadion "Kralj Petar Prvi" bio je prava fabrika talenata čiji dres su nekada nosili igrači poput Luke Milivojevića, Milana Borjana, Nenada Tomovića, Uroša Đurđevića, Andrije Kaluđerovića, Miroslava Đukića, Ljubinka Drulovića, između ostalih. Jedan od legendarnih igrača tima sa Banjice, Andrija Kaluđerović je za Republiku istakao da je ovakva situaicja sa Radom loša za srpski fudbal.

Foto: Starsport

Andrija Kaluđerović

- Jako sam tužan zbog situacije u klubu, to je veliki klub sa velikom tradicijom navijačima, ali već dugo vremena je borba za finansije. Dok je bila Superliga bili su veliki problemi nekako se opstajalo, pomoću stapa i kanapa poneki transfer sponzor. Kada se ispalo, znao sam de je to ozbiljan problem za funkcionisanje, voleo bih da se pojavi neko ko bi bio zainteresovan da preuzme klub, da pomogne finansijski. Loše je za srpski fudbal da se takav klub ugasi - naveo je Kaluđerović i dodao:

- Pristao bih da pomognem sigurno kada bi se pojavio neko sa idejom i jasnim planom - porućio je Andrija Kaluđerović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Marko

18.08.2024 19:09

Koliko se pomaze grobarima u Beogradu i Zvezdi samo te 10% pomoci opstali bi beogradski klubovi.Rad je davno osnovan i medju starijim klubovima Srbije doziveo da mora nestati.FSS se mnogo ogresio sto tom klubu ne pomogne...