BINIĆ SE JAVIO IZ DIKINOG DOMA DA PORUČI PRED DERBI: OVAKVIH DRUGARSTAVA IM DANAS FALI! Partizan nema loše igrače, zatvoriće se i čekati kontru

Autor:

Sport

21.09.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bina za Republiku kao i uvek - u srž

BINIĆ SE JAVIO IZ DIKINOG DOMA DA PORUČI PRED DERBI: OVAKVIH DRUGARSTAVA IM DANAS FALI! Partizan nema loše igrače, zatvoriće se i čekati kontru

Foto: ST/Nemanja Pančić

Fudbaleri Partizana u ponedeljak od 19 časova dočekuju Crvenu zvezdu na stadionu JNA. Biće to 174. večiti derbi, ali u ovoliko različitim raspoloženjima skoro nije dočekan nijedan. Već godinama crveno-beli važe za favorita iako redovno ne uspevaju to da pokažu u Humskoj, ali je sada takav odnos snaga da gotovo i najokoreliji grobari daju prednost večitom rivalu.

Ipak, derbi je derbi, a tu favorita nema - baš kao što za Republiku kaže legendarni Dragiša Binić. Pozvali smo Binu, a on nam je otkrio da se večeras nalazi u domu Dike Stojanovića gde zajedno gledaju meč Serije A.

- Tu sam sa Dikom, kod njega kući. Gledamo Juventus - Napoli. Mi smo jedina generacija koja se i dalje druži. Ja mislim da se ovi što danas igraju i ne poznaju, samo na treninzima se viđaju - odmah je u srž udario Binić.

Onda smo prešli na temu večitog derbija koji mu je veoma poznat.

Republika

Foto: Starsport

Prethodni večiti derbi u Humskoj

- Svaki derbi je specifičan. Ne mora da znači da će Zvezda lako da dobije samo zato što je trenutno bolja. Mora da se igra svaka utakmica maksimalno, jer Partizan neće da napadne. On će da se zatvori i igra na kontru. Ne daš mu golove na vreme i on te iznenadi, nije baš da Partizan ima loše igrače koliko se priča. Mora ozbiljno da se igra. Normalno, mislim da smo mi favoriti i trebalo bi da dobije Zvezda.

Iako je večito favorit, Zvezda na JNA nije slavila čak 8 i po godina.

- Nije to samo slučaj iz prošlih godina... I onda kada smo mi dominirali derbi je uvek bio neizvestan. Do duše, mi nismo gubili, ali...

Pa, šta je to što nedostaje igračima u gostima?

- Fali malo drugarstva i da budemo jači kao kolektiv. Dosta momaka je tu sa strane, oni nemaju osećaj derbija. Oni ne znaju da će navijači pre da ti oproste poraz u Evropi nego od Partizana i to je problem...

A kad smo kod poraza u Evropi...

Republika

Foto: Starsport

Igrači Zvezde posle Benfike

- Primili smo te glupe golove od Benfike gde smo kod svakog imali klasične greške koje nisu smele da se dogode. I onda kad primiš to psihički si pao, trebalo nam je dugo da se vratimo. Mislim da je tu veliki problem što imamo skroz nov tim, igrači se još nisu uigrali, ali nešto se mora menjati. Liga nam je problem - dodao je Binić, a mi ga za kraj prekinušmo i upitašmo da li za srpski fudbal ne valja ovakav Partizan.

- Ne valja ni Partizanu, ni Zvezdi, ni celom srpskom fudbalu što nema barem 3-4-5 jakih klubova. Jer kad igraš jako prvenstvo onda igraš jako i u Evropi, navikao si. Zato smo mi onih godina uspevali, jer smo imali mnogo jaču ligu. Uzmi dovedi Reala, Barsu, da vidiš kako će da pobede. A opet, dosta se ulaže u fudbal, meni to nije jasno. Moramo malo da se uozbiljimo po tom pitanju - završava razgovor za Republiku Binić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading