GROBARI UNIŠTILI SOPSTVENI STADION PRED DERBI: AKO NADLEŽNI ORGANI NE OBJAVE IMENA - MI ĆEMO! U Partizanu OGORČENI zbog vandala

Autor:

Sport

22.09.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi skandal trese srpski fudbal

GROBARI UNIŠTILI SOPSTVENI STADION PRED DERBI: AKO NADLEŽNI ORGANI NE OBJAVE IMENA - MI ĆEMO! U Partizanu OGORČENI zbog vandala

Foto: Starsport

Samo dan pre odigravanja 174. večitog derbija, dogodio se nezapamćeni haos. U noći između subote i nedelje nepoznata grupa huligana provalila je na stadion JNA i uništila travnatu podlogu, dovodeći u pitanje odigravanje meča planiranog za ponedeljak.

Iz Partizana su se u najbržem roku oglasili obimnim saopštenjem u kom su oštro osudili potez lica koja su, kako kažu, već činila krivična dela i čija imena imaju. Radi se o grupi koja je "odlučila da svoje očigledne frustracije iskali na imovini kluba koji navodno vole".

Prenosimo saopštenje u celosti:

- FK Partizan obaveštava javnost da je tokom prethodne noći teren na stadionu u Humskoj ulici, na kom je za sutra zakazano odigravanje najveće utakmice srpskog fudbala, uništen u značajnoj meri. Grupa organizovanih kriminalaca, tokom noći provalila je u prostor stadiona i izvela obesan pir uništavanja terena. Kao što se može videti iz priloženih fotografija, delikventi su razbijali pivske flaše i ogromnu količinu stakla rasuli po celom terenu. Uz to je teren, koji spada u red najmodernijih hibridnih terena, koji je FK Partizan ugradio prošle godine uz pomoć UEFA i FSS, uništen polivanjem i paljenjem naftnih derivata po celoj površini terena.

Ogorčeni smo i tražimo hitnu reakciju svih nadležnih organa, kako bi se ovi kriminalci što pre identifikovali i protiv njih preduzele kaznene mere. Na uvid nadležnim organima stavljeni su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i saznanja o kojim se pojedinačno vođama ove organizovane grupe radi, a nadležni organi takođe imaju podatke o tim licima, te smo uvereni da će učinioci ovog nezapamćenog čina biti vrlo brzo pronađeni i procesuirani. Ukoliko nadležni organi ne privedu ta lica u hitnom roku, FK Partizan će sutra u 15 časova javno objaviti imena i prezimena lica koja predvode ovu grupu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

Radi se o nezadovoljnim pripadnicima kriminalne grupe, koji se prikrivaju pod imenom određenih navijačkih grupa, a u prošlosti su se isti već hvalili oštećenjem centralne lože stadiona, kao i ispisivanjem poruka protiv uprave na tribinama i svakodnevno u samoj okolini stadiona. Upozoravali smo nadležne institucije da se ta organizovana grupa neće zaustaviti na prethodnim krivičnim delima, već da će ih ponavljati, a sada smo dobili i potvrdu toga. Ova grupa lica, odlučila je da svoje očigledne frustracije iskali na imovini kluba koji navodno vole, na terenu na kojem sutra igrači voljenog kluba treba da se istrče, igraju fudbal i izbore pobedu za svoj klub.

Ovim činom naneta je ogromna materijalna šteta prema FK Partizan, a o narušavanju ugleda kluba i svih njegovih navijača u fudbalskom svetu da i ne govorimo…

Stručne službe kluba uveliko rade na sanaciji terena, obzirom da je ostalo nešto više od 24 časa do odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala, na kojoj će između ostalog biti prisutan veliki broj stranaca koji će svedočiti sramoti grupe koja je uništila teren voljenog kluba. Stanje terena se ne može u ovom kratkom roku popraviti do željenog i u potpunosti spremnog za igru, ali će FK nadležna služba FK Partizan učiniti nadljudske napore da teren dovede u prihvatljivo stanje za odigravanje utakmice.
FK Partizan poziva sve prave navijače da sutra dođu na utakmicu, da svoju ljubav prema klubu iskažu podrškom treneru i igračima u najvažnijoj utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading