POSLE DERBIJA LETELE BAKLJE! Jeziva tuča, navijači izbačeni sa terena - Ni policija im nije mogla ništa! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.09.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne scene.

POSLE DERBIJA LETELE BAKLJE! Jeziva tuča, navijači izbačeni sa terena - Ni policija im nije mogla ništa! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/@hooliganscz1999

Nakon nedavno odigranog austrijskog derbija između Rapida i Austrije u Beču, umesto slavlja i sportskog nadmetanja, stadion je postao poprište žestokog sukoba huligana, tačnije, došlo je do ozbiljnih nereda među navijačima oba tima. Nekoliko minuta nakon završetka utakmice, navijači su upali na teren izazivajući potpuni haos.

Prvobitno su navijači počeli razmenu baklji i drugih predmeta, dok su se ubrzo zatim fizički sukobili. Obezbeđenje je u prvom trenutku delovalo nemoćno da zaustavi nerede, a policija je kasno reagovala, što je dodatno podstaklo eskalaciju nasilja. Tek nakon nekoliko minuta, policija je uspela da se rasporedi na sredinu terena i spreči dalju eskalaciju.

Na društvenim mrežama se brzo pojavio dramatičan video koji prikazuje nasilne sukobe među navijačima. U jednom trenutku snimak beleži kako jedan navijač pada na travnjak posle nekoliko udaraca, da bi ga zatim njegovi saborci odvukli nazad na tribinu. Ovaj incident šokirao je sportski svet, ali i širu javnost, zbog brutalnosti scena koje su se odigrale na terenu. 

Ovakvi događaji ponovo skreću pažnju na duboko ukorenjen problem nasilja na sportskim manifestacijama u Austriji. Zbog svega što se dogodilo, očekuje se da će nadležni organi preduzeti oštre mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti, a već se govori o pooštravanju zakona i sankcija za navijačke grupe koje izazivaju nerede.

Osim sankcija, u fokusu će biti i povećanje bezbednosnih mera na stadionima, kao i bolja organizacija sigurnosnih službi, koje će u budućnosti morati efikasnije da reaguju kako bi zaštitile učesnike i gledaoce sportskih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading