VELIKA TRAGEDIJA: Fudbaler poginuo u strašnim poplavama!

Autor:

Sport

07.10.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije uspeo da preživi.

VELIKA TRAGEDIJA: Fudbaler poginuo u strašnim poplavama!

Foto: Shutterstock

Katastrofalne poplave pogodile su Bosnu i Hercegovinu, ostavljajući iza sebe pustoš i veliki broj žrtava. Mesta poput Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice bila su posebno pogođena ovom prirodnom katastrofom, koja je izazvala proglašenje dana žalosti širom zemlje.

Usled proglašenja dana žalosti, sportski događaji širom države su odloženi, uključujući i sve planirane utakmice. Jedan lokalni fudbalski klub, FK Klis iz Buturović Polja, oglasio se povodom gubitka svog nekadašnjeg igrača, Jasmina Čilića – Žilija, čije je život okončan u poplavama u Jablanici.

- Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!” - stoji u saopštenju FK Klis.

Prema zvaničnim informacijama, najmanje 20 osoba je izgubilo život u ovom užasu, dok se i dalje traga za telima velikog broja ljudi. Stručnjaci strahuju da bi broj žrtava mogao biti i veći, što dodatno produbljuje težinu ove katastrofe. Ova tragedija je ostavila dubok trag u srcima ljudi širom Bosne i Hercegovine, podsećajući nas na snagu prirode i važnost bratske podrške u teškim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading