NAĐENI ZAGRLJENI ISPOD RUŠEVINA! Ovo je bračni par Čilić koji je zajedno nastradao u nezapamćenoj poplavi u Jablanici! NIKAD SE NISU RAZDVAJALI!

Autor:

Svet

06.10.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihova ljubav bila je svima poznata, priča utučeni prijatelj.

NAĐENI ZAGRLJENI ISPOD RUŠEVINA! Ovo je bračni par Čilić koji je zajedno nastradao u nezapamćenoj poplavi u Jablanici! NIKAD SE NISU RAZDVAJALI!

Foto: Društvene mreže

Irmela i Jasmin

U jeku razornih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, priča o  bračnom paru Irmeli i Jasminu Čiliću potresla je čitav region. Ovaj par nastradao je kada je bujica uništila njihovu kuću u Jablanici, a spasioci su ih našli zagrljene ispod ruševina.

 

 

- Teško je opisati tugu koju osećamo. Irmela i Jasmin su bili nerazdvojni, njihova ljubav bila je svima poznata, i možda je jedina uteha u ovim trenucima to što su bili zajedno do kraja -  izjavio je njihov blizak prijatelj, duboko pogođen tragičnim gubitkom.

Broj poginulih u poplavama i klizištima u BiH povećao se na 20 nakon što su spasioci danas pronašli još dva tela u Donjoj Jablanici, selu na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prema poslednjim zvaničnim informacijama koje je objavio sinoć HNK, na području tog kantona poginulo je 15 osoba u poplavama i klizištima pokrenutim pre tri dana, od kojih 13 u Jablanici, a dve u Konjicu.

Tri osobe su poginule u Fojnici u Srednjobosanskom kantonu (SBK), čime je do danas ukupan broj smrtnih slučajeva bio 18. Međutim, spasioci su danas pronašli još dva tela u Donjoj Jablanici, na mestu gde se u blizini kamenoloma ogromna količina zemlje i otpada sručila u naselje, preneo je portal Klix.ba.

- Njih su našli ovde pre sat vremena i odneli su ih dalje - potvrdio je za portal i meštanin Fadžan Salko koji je bio prisutan prilikom izvlačenja tela iz ruševina. Zvanične podatke o broju stradalih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu vlada će objaviti večeras. Još se se traga za oko 10 osoba.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading