SPLIT - CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli vode nakon lošeg početka!

Autor:

Sport

06.10.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamična košarka u Splitu!

SPLIT - CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli vode nakon lošeg početka!

Foto: Starsport

SPLIT - CRVENA ZVEZDA 42:43

TOK MEČA:

Treća četvrtina: 

39:43 - Jago dolazi do prvih poena na asistenciju Dauma, u nastavku poeni za Šortera. Daum je na devet poena, dobar njegov start u drugom poluvremenu – 39:43.

Druga četvrtina:

37:39 - Prekida Split seriju Crvene zvezde, loše je reagovao Kenan u odbrani. Napravio je faul za 2+1, pošto je Šorter pogodio pod kontaktom. Siguran je bio Šorter sa penala. Još jedan promašaj Jaga dos Santosa, ali dobra odbrana Kenana u nastavku. Lopta je za Zvezdu. Trojka Kenana, novi poeni za Amerikanca. Ljubičić je upisao poene za Split, na drugoj strani još jedan loš potez Jaga. Kapusta je promašio šut za tri poena, a na drugoj strani precizan Dobrić 

33:34 - Davidovac je proigrao Bolomboja koji beleži zakucavanje. Novi tajm-aut Rimca, ali Loš napad Splita. Bolomboj je fauliran pod košem, Split je u bonusu. Siguran je centar Zvezde sa penala – 2/2. Zvezda ponovo vodi. Šorter pogađa slobodna bacanja. 

30:32 Uspeva nekako Zvezda da dođe do poena iz ekstra napada, posle promašaja Dobrića je pogodio Davidovac. Rimac zaustavlja igru tam-autom. Odbranlia se Zvezda, a potom Davidovac proigrava Dobrića, koji pogađa za tri poena. Zvezda na -1. Tišma dolazi do poena na obruču, a potom i Ajzea Kenan pogađa trojku. Jago krade loptu, a kontra je zaustavljena faulom 

28:24 - Loše su se postavili crveno-beli u odbrani, Škara dolazi do poena iz ekstra poseda. Nov pas Teodosića, trojka za Dobrića. Potom Škara zaustavljen od strane Davidovca. Bolomboj nije uspeo da pogodi pod košem, na drugoj strani Jordano precizan. Promašaj Kenana za dva poena, ali je lopta ostala za Zvezdu. Za sada Split izgleda bolje

24:19 - Kapusta je polovičan posle faula Mitrovića. U nastavku Dobrić gubi loptu. Novi poeni za Bornu Kapustu. Rampa Vuka nad Bolombojom. Za sada Zvezda bez poena.  Kapusta je pogodio šut za tri poena sa čak devet metara. Ipak, Zvezda prekida seriju Splita, uzvratio je Teodosić istom merom 

Prva četvrtina:

18:16 - Odlično su kombinovali Teodosić i Daum, siguran je bio Amerikanac. U nastavku pogađa i Lubičić, a potom Kodi Miler-Mekintajer gubi loptu i pravi faul nad Kapustom za tri bacanja. Siguran je bio Borna 3/3. Split vodi +6. Loš pas Mitrovića, izgubio je loptu, a onda je Kučić promašio trojku. U nastavku dobra kombinacija Teodosića i Mitrovića, koji završava poenim na obruču.

13:10 - Jago je promašio trojku, usledio je televizijski tajm-aut. Po prvi put je na terenu Teodosić. Ljubičić dolazi do poena, Split i dalje vodi. Plavšić je fauliran pri šutu, polovičan je bio sa penala 1/2. U nastavku Jordano beleži promašaj za tri poena. Neprecizan je i Plavšić u nastavku 

11:9 - Daum je promašio šut za dva poena, a na drugoj strani nova torjka za Split, pogodio je Jordano. Ne pogađa ni Plavšić trojku, ne uspeva da uzvrati, ali još jednom siguran Jordano. Split vodi. Serija promašaja na obe strane, ekipe su u lošem ritmu, a to prekida Daum poenima. To je njegov peti poen, pošto je prethodno dao i trojku. Prekinuo je ovim seriju Splita

5:7 - Dobar start Zvezde, Nedović je došao do prvih poena. Crveno-beli su se odbranili u nastavku, Kalinić je promašio trojku, ali Daum posle ofanzivnog skoka dolazi do prvih poena. Prva trojka za Zvezdu – 0:5.  Uzvratio je Šorter istom merom, prva trojka i za Split.  Na drugoj strani Nedović fauliran, siguran sa penala 2/2. Da bi potom Kučić došao do poena za Split.

UOČI MEČA:

Nakon loše uvertire u AdmiralBet ABA ligi porazom od Dubaija, Crvena zvezda je uspela da se vrati na pobednički kolosek trijumfom protiv Mornara. Međutim, fokus je bio na startu nove sezone Evrolige, gde su crveno-beli uspeli da ostvare važnu pobedu nad Parizom, prošlogodišnjim osvajačem Evrokupa.

Utakmica protiv Pariza bila je predmet velike pažnje, a navijači su strepeli od rezultata. Ipak, ekipa Joanisa Sferopulosa uspela je da ostvari pobedu u neizvesnoj završnici, donoseći radost navijačima Crvene zvezde.

Crvena zvezda se sada okreće duelu sa Splitom, ekipom koja je započela sezonu ABA lige sa dva poraza. Zanimljivo je da je Crvena zvezda slavila u prethodnih devet duela ova dva tima, a poslednji trijumf Split je ostvario davne 2012. godine. U tom duelu, igrao je i Luka Mitrović, koji je bio deo ekipe ali nije imao priliku da zaigra.

Trener Janis Sferopulos u Splitu će moći da računa na Miloša Teodosića koji je odradio jedan od dva meča suspenzije u EL, ali će biti na raspolaganju timu za meč trećeg kola AdmiralBet ABA lige.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra dobro, i želi da to da materijalziuje i dobrim rezultatima i pobedama.Kao što uvek kažem, osnovno je da se pridržavamo plana i dogovora za ovaj meč. Gostujuća je utakmica, koja nikada nije laka, moramo da budemo skoncentrisani i da odigramo na najvišem nivou - jasan je Grk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading