MODRIĆ POSTAO NAJSLAVNIJI IGRAČ U ISTORIJI REALA: Hrvat otkrio do kad će da igra fudbal

Autor:

Sport

20.10.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Madrid slavi svog heroja

MODRIĆ POSTAO NAJSLAVNIJI IGRAČ U ISTORIJI REALA: Hrvat otkrio do kad će da igra fudbal

Foto: www.profimedia.rs

Luka Modrić je nastupom u pobedi od 2:1 nad Seltom postao najstariji fudbaler u istoriji Real Madrida. Time što je ušao u igru pola sata pre kraja utakmice u Vigu, srušio je rekord koji je do sada držao Ferenc Puškaš. Legendarni Mađar je u novembru 1965. imao 39 godina i 37 dana kada je zaigrao za Real protiv Betisa u Kupu kralja, a Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije tako što je za Real zaigrao s 39 godina i 40 dana.

U 547. nastupu, 12 godina nakon što je došao u klub, Hrvat je usput postao i najstariji asistent u istoriji Reala nakon što je namestio pobednički gol Vinicijusu, te je tako 250. put slavio pobedu u La Ligi. Modrić je nakon utakmice komentarisao svoj rekord za Realovu televiziju: "Ne volim da me podsećaju na moje godine. Ali, impresivno je što sam to ostvario i jako sam ponosan što sam postao najstariji igrač u istoriji Reala."

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Luka Modrić u dresu Reala

Na pitanje šta mu je najdraži trenutak otkako je u Madridu, odgovorio je: "Teško je izabrati jedan. Toliko toga mi se ovde dogodilo; od osvajanja Liga prvaka, La Lige, pa toga što sam najstariji igrač, onaj koji je osvojio najviše trofeja... Presrećan sam i ponosan što sam ostvario to sve u Realu."

Na pitanje koliko dugo će još moći da igra, veznjak je rekao: "Osećam se jako dobro, fizički i mentalno. Igram, to je ono što želim, ali najvažniji je tim. Kada je moj red da zaigram, trudim se da pomognem najbolje što mogu. Fudbal ti vrati ako daš sve od sebe."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading