HULIGANI UPALI U KLUB I MLATILI FUDBALERE: Utakmica otkazana

Autor:

Sport

21.10.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je drugi incident u gradu u poslednja dva dana.

HULIGANI UPALI U KLUB I MLATILI FUDBALERE: Utakmica otkazana

Foto: Tanjug/AP

Huligani AZ Alkmara

Utakmica 10. kola Druge lige Bosne i Hercegovine - grupa Jug između Kruševa i Fortune završena je pre nego što je i počela zbog velikog incidenta koji je potresao fudbalsku javnost. Prema informacijama koje su preneli mediji u Bosni i Hercegovini, fudbaleri Fortune su napadnuti neposredno pre utakmice, a jedan od njih je tom prilikom teže povređen.

Nakon ovog nemilog događaja, UŠS Fortuna iz Mostara se oglasila saopštenjem u kojem su osudili ovaj huliganski čin i pozvali nadležne organe da preduzmu sve mere kako bi se sprečilo eskaliranje ovakvih postupaka. U saopštenju se ističe da pet do šest osoba, naoružanih palicama, upali su u svlačionicu i napali fudbalera Fortune, nanoseći mu teže povrede. Klub je istakao da je ovo poslednje obraćanje za javnost u vezi sa ovim događajem.

- Danas je na stadionu Pod Bijelim brijegom trebalo da bude odigrana utakmica 10. kola Druge lige Federacije-Jug, između HNK Kruševa i UŠS Fortuna. Zbog nemilih događaja koji su se odigrali neposredno pre utakmice, ista je odložena. Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i naneli teže povrede jednom igraču Fortune. UŠS "Fortuna" Mostar najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i poziva nadležne organe da preduzmu sve potrebne mere i nađu trajno rešenje za ovakve postupke, a ne da dopuste eskaliranje kakvo se dogodilo večeras. Huligani ne bi trebalo slobodno da šetaju po gradu, a kamoli po sportskim terenima. Ujedno, ovo je poslednje obraćanje kluba za javnost vezano za ovaj događaj - poručili su iz kluba.

Podsetimo, u nedelju je došlo i do nasilnog sukoba u Mostaru između "Crvene armije", navijača Veleža, i "Ultrasa", navijača Zrinjskog, što je rezultiralo brojnim povredama. Sukob je kulminirao na Španskom trgu, gde su se dve rivalne grupe sukobile u žestokoj borbi. Tenizije između ove dve grupe navijača su eskalirale tokom meseci, inicijalno izazvane sporovima oko simbola navijača i teritorijalne dominacije. Situacija se intenzivirala ove večeri, a letele su baklje i korišćeno brojno hladno oružje, pa su organi reda imali pune ruke posla da umire nemire.

Republika

Foto: printskrin

Haos u Mostaru


Prema izveštajima sa hooligans.cz, oko 200 ultrasa i 70 članova "Crvene armije" su bili uključeni u sukob. Brza intervencija policije uspela je da suzbije sukobe, ali tačan okidač za sukob ostaje nepoznat. Spekulacije okružuju potencijalnu povezanost sa ranijim incidentom tokom utakmice Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine između Fortune iz Mostara i HNK Kruševo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading