LJUBOMIR BANDOVIĆ PRISUSTVOVAO UBISTVU! Šetao psa kad su se začuli pucnji: "Bio sam ispod linije vatre":

Autor:

Zabava

21.10.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni glumac bio je nedaleko od mesta gde je upucan premijer Zoran Đinđić.

LJUBOMIR BANDOVIĆ PRISUSTVOVAO UBISTVU!  Šetao psa kad su se začuli pucnji: "Bio sam ispod linije vatre":

Foto: ST/Dragan Kadić

Ljubomir Bandović

Serija "Sablja" o događajima koji su prethodili ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića premijerno stiže na program RTS 2. novembra, a jednu od glavnih uloga u njoj igra Ljubomir Bandović. Popularni glumac ispričao je svojevremeno za Republiku da se u trenutku ubistva Đinđića nalazio nedaleko od Vlade Srbije.

- Ako je sve tačno, ja sam bio ispod linije vatre. Šetao sam psa i kad sam čuo pucnjavu zgrabio sam ga i otišao u drugi park. Nisam znao o čemu se radi. Pošto sam blizu Vlade Srbije nisam hteo da dođem u situaciju da me neko nešto pita, samo sam pomislio 'ajmo mi, ovde se nešto dešava. Tek sam posle saznao šta se zapravo desilo. Ali posle bombardovanja, ratova, svih pucnjava - pucanj ko pucanj - rekao je Bandović.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Naš sagovornik je rekao da ova serija ne daje crno-beli prikaz naše stvarnosti i likova u njoj. Upravo to je razlog zbog kojeg je pristao da bude deo "Sablje".

Što se planeta više vrti, ja sve manje imam politička uverenja. Ipak, postojale su neke ponude sa kojima se ideološki ili na bilo koj drugi način nisam slagao. Generalno, ne volim isključivost, prikazivanje svega pojednostavljeno kao crno-belo. To ne volim ni u životu, a ne bi trebalo da postoji ni na filmu. Da, postojale su i postojaće stvari koje zbog toga neću želeti da radim. Imam crvenu liniju - rekao nam je Bandović, pa objasnio šta je u njegovom slučaju "crvena linija".

Republika

Foto: Foto RTS

 

Prikazivanje bilo koga u samo negativnom ili samo pozitivnom svetlu je totalna glupost. To je trebalo da se napusti još pre 20 godina. Ova serija nije crno-bela u ideološkom smislu. Nije ovo priča o dobrim i lošim momcima, mnogo je kompleksnija i zato je "Sablja" samim tim dragocena. Njen kvalitet je što je tako kompleksno predstavljena. 

Ulogu Zorana Đinđića u "Sablji", u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, igra Dragan Mićanović, a među glumačkom ekipom su i Sergej Trifunović, Milica Gojković, Lazar Tasić, Miloš Timotijević i mnogi drugi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading