PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA NOVIH AMBASADORA KANADE I HOLANDIJE: Razgovori o potencijalima za saradnju i aktuelnim političkim pitanjima! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.10.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naglasio sam našu želju da odnose intenziviramo, ne samo u sferama politike i ekonomije, već i kroz jačanje kulturnih veza koje bi dodatno obogatile naše odnose."

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA NOVIH AMBASADORA KANADE I HOLANDIJE: Razgovori o potencijalima za saradnju i aktuelnim političkim pitanjima! (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoizabrane ambasadorke Kanade u Republici Srbiji Mišel Kameron, kao i novog ambasadora Kraljevine Holandije u Republici Srbiji Martajna Elhersma.

- Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Kanade Mišel Kameron i mnogo uspeha tokom mandata u Republici Srbiji. Razgovarali smo o brojnim novim potencijalima za saradnju, kao i o aktuelnim političkim pitanjima.


Detaljnije sam upoznao uvaženu sagovornicu sa prilikama na Zapadnom Balkanu, izrazivši uverenje da ujedinjenim naporima možemo da doprinesemo snažnijem regionalnom povezivanju i održivoj stabilnosti na korist svih građana i zajedničkog napretka.

Izrazio sam spremnost Srbije za unapređenje sveobuhvatne saradnje sa Kanadom, pogotovo imajući u vidu investicije u velike projekte u oblastima infrastrukture, energetike i zaštite životne sredine. Naglasio sam našu želju da odnose intenziviramo, ne samo u sferama politike i ekonomije, već i kroz jačanje kulturnih veza koje bi dodatno obogatile naše odnose. Brojna dijaspora srpskog porekla koja živi u Kanadi igra ključnu ulogu u ovom procesu, služeći kao jedinstveni most između naše dve zemlje
- objavio je Vučić na Instagramu.

 

 

Nakon toga je primio i novog ambasadora Holandije.

Poželeo sam Martajnu Elhersmu dobrodošlicu i uspeh u radu tokom obavljanja dužnosti novog ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim kretanjima u regionu, a uvaženog sagovornika sam posebno detaljnije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holandijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji.

Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost. Saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života naših građana.

Zahvalio sam na podršci Holandije #EU putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Elhersma mi je preneo srdačne pozdrave holandskog kralja Vilema Aleksandera
- naveo je Vučić.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Milos

21.10.2024 11:31

Imamo zaista korektnu sardanju sa ovim zemljama

Marko

21.10.2024 11:31

Verujem da će saradnja u narednom periodu biti još bolja

Vanja

21.10.2024 11:32

Odlična prilika za jačanje odnosa! Radujem se novim inicijativama sa Kanadom i Holandijom!

Sasa

21.10.2024 11:32

Sa svima moramo imati dobre odnose