SVE OVE IGRAČE JE "NAPRAVIO" POKOJNI TOMA MILIĆEVIĆ: Bio je majstor svog zanata

Autor:

Sport

24.10.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najčuveniji srpski lovac na talente je otišao

SVE OVE IGRAČE JE "NAPRAVIO" POKOJNI TOMA MILIĆEVIĆ: Bio je majstor svog zanata

Foto: Starsport

Danas nas je, u 84. godini, napustio legendarni Toma Milićević, verovatno najbolji skaut ikada sa ovih prostora. Imao je i vrlo dobru igračku karijeru, ali ni blizu onog nivoa na kom je obavljao trenerski posao. Vodio je mlađe kategorije Crvene zvezde, a spisak imena koja su isključivo zbog njega završila na terenima iza juga Marakane je impozantan. Milićević je kroz karijeru skautirao i vodio asove poput sadašnjeg i bivšeg trenera crveno-belih - Vladana Milojevića, odnosno Dejana Stankovića.

"Napravio" je i Luku Jovića, a njegov otac je jednom ispričao priču o značaju Tome Milićevića kada je u pitanju karijera njegovog sina.

Republika

Foto: Starsport

Milićević prepoznao talenat u njemu: Luka Jović

- Imao sam sreću da je Tomislav Milićević gledao te utakmice u Maksi ligi u Beogradu. Jednom prilikom meni majka od jednog dečaka, Jadranka Ilić, koja je bila zaposlena u Savezu, kaže da će Tomislav Milićević gledati mog Luku. Zapao mu je za oko. Na sreću, Malac otkine i tu utakmicu. Odmah je usledio poziv da dođe na Marakanu, i danas se sećam datuma, 10. maja 2005. godine, i odigra selektivnu utakmicu. A tamo mnogo dece, Žigić deli autograme... Međutim, Luka se opet nadaje golova - ispričao je svojevremeno Milan Jović.

Republika

Foto: Starsport

"Stvorio" i njega: Marko Pantelić

Pored toga, Milićević je najzaslužniji i za "probijanje" Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, ali i one malo mlađe garde - Marka Grujića, Strahinje Erakovića...

Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu sa Marakane, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading