UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO DEJANA STANKOVIĆA! Čuveni Toma Milićević nas je napustio!

Autor:

Sport

24.10.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je iza sebe neizbrisiv trag.

UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO DEJANA STANKOVIĆA! Čuveni Toma Milićević nas je napustio!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski svet je danas ostao u šoku nakon vesti o smrti legendarnog fudbalera i trenera Crvene zvezde Tomislava Toma Milićevića. U 84. godini Milićević je preminuo, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu fudbala.

FK Crvena zvezda obaveštava javnost da nas je u 84. godini napustio čuveni fudbaler i legendarni trener naše fudbalske akademije - Tomislav Toma Milićević.

Toma Milićević je rođen 21. septembra 1940. Kao igrač, u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. Nakon završetka igračke karijere Toma Milićević je započeo trenersku. Postao je čuveni lovac na talente i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde. 

 

 

Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom.  

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i šef stručnog štaba našeg kluba - Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića...

Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače. FK Crvena zvezda je izrazio duboko saučešće porodici Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading