SRBIJA NAS JE UNIŠTILA: Litvanci ne znaju šta ih je snašlo

Autor:

Sport

05.09.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su odigrali mnogo agresivnije i bolje u odbrani, nismo mogli nikako da uhvatimo ritam, priznao Tadas Sedekerskis.

SRBIJA NAS JE UNIŠTILA: Litvanci ne znaju šta ih je snašlo

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije razbila je Litvaniju sa 87:68 i prošla u polufinale Svetskog prvenstva. Ulaskom među četiri najbolja tima na svetu "orlovi" su overili i vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. S druge strane, Litvanci, koji su savladali Amerikance sa 110:104 i izabrali nas u četvrtfinalu nisu znali šta ih je snašlo protiv Srbije jer su bili ubeđeni da će lako sa nama.

Foto: www.profimedia.rs

 

- Teško mi je sada da pričam, bila je ovo najvažnija utakmica za nas. Do sada smo imali sjajan turnir, dobili pet utakmica zaredom, mnogo poštujemo Srbiju, pripremali smo, ali baš ne znam šta se dogodilo... Oni su odigrali mnogo agresivnije i bolje u odbrani, i mi nismo mogli nikako da uhvatimo ritam. Uništili su nas, gubili smo 20 razlike i nismo mogli nikako da se vratimo - rekao je Tadas Sedekerskis, pa nastavio:

- Došli smo ovde po medalju, to je naš bio cilj od prvog dana okupljanja. Znali smo da moramo da pobedimo sada Srbiju u četvrtfinalu na tom putu. A ta pobeda protiv SAD nam sada ne znači apsolutno ništa. Ne mislimo da smo nešto posebno dobri što smo dobili SAD, Srbija je fantastičan tim, baš znaju da igraju košarku, imaju sjajne igrače kao što je Bogdanović.

U sličnom tonu nastavio se i selektor Kazis Maksivitis.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kazis Maksivitis

- Najgora utakmica na turniru za nas, nismo imali šanse da se vratimo. Tvrđi tim je pobedio, bili smo bez energije i emocija, to nas je koštalo. Srbija je bila mnogo bolja. Nedostajala nam je energija i kocentracija. Dali su nam mnogo poena posle naših grešaka, što je dokaz koliko smo bili bez koncentracije - kazao je Maksivitis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading