ŽELJKOV ODGOVOR OSTAVIO OSTOJU U ČUDU! Trener Partizana se prisetio NAJBOLNIJEG trenutka u karijeri!

Autor:

Sport

27.06.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su tada doživeli neočekivanu eliminaciju.

ŽELJKOV ODGOVOR OSTAVIO OSTOJU U ČUDU! Trener Partizana se prisetio NAJBOLNIJEG trenutka u karijeri!

Foto: Starsport

U prethodne tri sezone, pod palicom Željka Obradovića, Partizan je osvojio jedan trofej, AdmiralBet ABA ligu, koju u potonjem ciklusu nisu uspeli da odbrane.

U moru teških poraza, popularni Žoc se za beogradske medije prisetio jednog od najbolnijih, a to je bio onaj od Burse u prvoj sezoni po povratku na klupu crno-belih i eliminaciji iz Evrokupa.

Baš posle tog poraza se dogodio veoma zanimljiv detalj koji je Željko Obradović otkrio:

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Željko Obradović

- Rekao sam Ostoji posle poraza od Burse te prve sezone: "Znam da ti je teško. Prema meni sada nemaš finansijske obaveze". On je bio u čudu, rekao je Željko hvala ti. Nisam primio četiri plate do kraja te sezone. To je Partizan za mene. Toliko mi znači jer znam da idu priče koliko Željko Obradović zarađuje - izjavio je najtrofejniji evropski stručnjak.

Osvrnuo se potom na prethodnu sezonu, u kojoj je Partizan ostao bez sva tri pehara.

- Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna, onda se radi sledeće... Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje.

Gotovo identičan primer viđen je i istorijske 1992. godine kada je Partizan osvojio Evropu.

- Radio sam bez plate te 1992. godine. Dobili smo premije za titule, rekao sam da se to daje mom stručno štabu, a meni kada dođe vreme, to vreme nikada nije došlo. Otišao sam posle u inostranstvo, tada sam platio dve garnititure dresova i trenerki da se još više odužim Partizanu za priliku koju mi je dao.

Foto: Starsport

 

Partizan od kraja sezone pravi potpuni remont tima, došlo je nekoliko pojačanja, mnoga se tek očekuju...

- Ja sam neko ko veruje da igrači treba da budu uvek u prvom planu. Svaku priliku da pomerim sebe u drugi plan to iskoristim. Mislim da me ima previše jer imam konferencije za štampe posle AdmiralBet ABA lige i Evrolige. Tu svako od novinara može da me pita šta hoće.

Na pitanje o njegovim žustrim reakcijama tokom utakmica, kaže sledeće:

- To je između mene i igrača. Oni znaju. Uvek kažem da ništa nije lično, jer je sve u cilju da im pomognem. Moja koncentracija je uvek na najvećem mogućem nivou, kada pričamo o mojim reakcijama, one su zasnovane na odluke igrača. Nije nikada problem da igrač promaši, to nije njegov problem, već moj da li ću da ga držim na terenu, već ako ponavlja iste greške... to je problem. Ako radiš na pravi način na treningu, igraćeš. Prvi preduslov je želja igrača, navijači to prepoznaju.

Iskusni stručnjak je u smiraj prethodne sezone potpisao novi ugovor sa Partizanom na još dve sezone.

- Imam mnogo energije i snage, nastavljam da radim. Nadam se da ćemo napraviti dobru ekipu - zaključio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading