OVO JE NEVIĐENO U ISTORIJI KOŠARKE! ČOVEK TREBALO DA DA AUTOKOŠ, ON PROMAŠIO ZICER! U glavnim ulogama SRPSKI TRENER i bivši igrač MEGE

Autor:

Sport

04.07.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čemu smo ovo prisustvovali?!

OVO JE NEVIĐENO U ISTORIJI KOŠARKE! ČOVEK TREBALO DA DA AUTOKOŠ, ON PROMAŠIO ZICER! U glavnim ulogama SRPSKI TRENER i bivši igrač MEGE

Foto: X/printscreen

Uzbudljiva utakmica u kvalifikacijama za Olimpijske igre između košarkaških reprezentacija Gruzije i Filipina završena je rezultatom 96:94 u korist Gruzije, ali ono što će definitivno obeležiti ovaj duel je nezapamćena završnica koja je izazvala brojne polemike.
Ovaj meč je bio od presudnog značaja za konačni plasman u A grupi kvalifikacija. Naime, Gruziji je trebala pobeda od najmanje 19 poena razlike kako bi se plasirala u polufinale. 

Sa klupe Gruzije, Aleksandar Džikić je predvodio svoj tim u neizvesnoj završnici meča. Kada je Filipinac promašio drugo slobodno bacanje, pošto je bilo samo dva poena razlike, srpski trener je naredio svojim igračima da postignu autokoš u slučaju promašaja, kako bi odveli meč u produžetak. Ovaj potez izazvao je šok i nevericu kako na terenu, tako i među navijačima.

Nakon što je Filipinac promašio drugo slobodno bacanje, Goga Bitadze je pokušao da izvede neobičan potez - da loptu iz odbojke prosledi u svoj obruč. Ipak, ostavio je u čudu i šoku trenera i sve prisutne, pošto nije uspeo da vrati zicer u svoj koš!

 

Tako je i pored pobede Gruzija završila takmičenje zbog loše koš razlike. Letonija je zauzela prvo mesto u grupi, dok su Filipini završili kao drugoplasirani.

Filipini će se sada suočiti sa prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom iz grupe B, a borba za Olimpijsku vizu za Pariz biće izuzetno neizvesna. Samo pobednik će obezbediti mesto na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading