JOKIĆ MOŽE DA POMOGNE, ALI NIJE SVE DO NJEGA... Čuveni centar upozorava: POTREBAN JE LIDER!

Autor:

Sport

05.07.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rebrača o očekivanjima uoči košarkaskog turnira u Parizu.

JOKIĆ MOŽE DA POMOGNE, ALI NIJE SVE DO NJEGA... Čuveni centar upozorava: POTREBAN JE LIDER!

Foto: www.profimedia.rs

Bivši reprezentativac Željko Rebrača izjavio je da reprezentacija Srbije ima kompatibilnu ekipu koja može da se popne na postolje Olimpijskih igara u Parizu, da Nikola Jokić može da ulije neophodnu sigurnost i dodao da su glavni konkurenti "orlovima" za visok plasman Amerikanci, Francuzi i Kanađani.

Počeo je nekadašnji svetski i evropski šampion sa time da su u Srbiji uvek očekivanja velika.

 - Kod nas u košarci, na osnovu svih rezultata koje smo imali poslednjih decenija, šta možemo da očekujemo sad, a imamo najboljeg igrača na svetu. Suština je u tome kako uigrati te momke, jer dugo nisu igrali zajedno. Ako uđu sa tom energijom i ako oni budu komunicirali jedni s drugima, jer ništa ne znače imena na papiru, to smo videli i mi 2005. godine - kaže Rebrača za K1.

On je istakao da je jako bitno napraviti atmosferu, jer tim je suštinski porodica.

 - Svako bi trebalo da zna svoju ulogu, šta da pruži u tom trenutku. Potreban je lider da to ujedini. Najlakše je podržavati ekipu kad se dobija, ali trebalo bi voleti svoj tim i zemlju i onda kad je teško. Ako ja igram loše, trebalo bi neko da me podrži - kaže Rebrača i osvrće se na Jokića:

Foto: Starsport

Rebrača

 - Jokić može da da tu sigurnost i da uveže, ali nije sve do njega. Drugačija su malo FIBA pravila, a tu su i Micić i Bogdanović i energija koju daje Aleksa. Petrušev koji još treba da se dokaže, ali imamo ekipu koja može da se popne na postolje. Pored Amerike, Kanade i Francuske, koje su ozbiljne ekipe, valja se izboriti. Sigurno deset ekipa "pikira" na medalju. Ništa se ne podrazumeva, ne živimo od stare slave. Prošle godine je malo falilo do zlata, ali sad je trenutak da pokažu na terenu da li su šampioni ili ne.

O protivnicima je rekao sledeće:

- Možda je i dobro što igramo prvu utakmicu sa njima, da vidimo gde smo. Iako na OI zbog principa takmičenja prva utakmica neće presuditi. Smatram da smo od Južnog Sudana dosta kvalitetniji, druga ekipa koja treba da dođe između Litvanije i Italije, videćemo da li Portoriko tu može nešto da uradi, ali isto će biti jaka reprezentacija. Smatram da imamo kvalitet za taj nivo i da možemo da uđemo u završnicu, ali to moramo da pokažemo na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading