SRAMNA ODLUKA FIBA! Žestoko POTCENILI Srbiju! Ameri su PRVI favoriti za ZLATO, a EVO gde su Pešićevi "orlovi"!

Autor:

Sport

12.07.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna odluka čelnika svetske košarkaške organizacije.

SRAMNA ODLUKA FIBA! Žestoko POTCENILI Srbiju! Ameri su PRVI favoriti za ZLATO, a EVO gde su Pešićevi "orlovi"!

Foto: Starsport

Broje se sitno dani do početka Olimpijskih igara, a najveće interesovanje svakako izazivaju košarkaški mečevi, u kojima ćemo gledati najbolje igrače iz NBA lige.

Ostalo je još nekoliko pripremnih utakmica, još nekoliko dana pre nego što će se 12 odabranih selekcija krenuti ka Francuskoj. Najpre ka Lilu, gde će se voditi bitke u grupnoj fazi Olimpijskih igara, potom prema četvrtfinalu i Parizu.

Prema procenama FIBA sajta, koji je napravio spisak najboljih selekcija na OI, za Srbiju nema mesta čak ni u Top 3! Razlog tome je Nemačka, koja je osvojila zlato na Mundobasketu u Manili, te je dobila prednost od strane svetske krovne kuće, u odnosu na Pešićeve "orlove".

Iz FIBA je usledilo detaljno objašnjenje povodom odluke da Srbiji ne dodeli ni "bronzano odličje":

Foto: FIBA

 

- Upravo je Svetislav Pešić započeo celu debatu oko Drim tima 1992. i ove reprezentacije Amerike. I to je samo jedan deo slagalice da skrene pažnju ljudi sa onoga što se zapravo dešava.

A ono što se dešava je da trener Pešić stvara svoj supertim, dok je fokus na nekima drugima. Spojiće Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića zajedno, ići će sa prepoznatljivim „svi za jednog, jedan za dve - igraće misaone igrice i, pre nego što se otreznite, Srbija će ponovo biti u borbi za podijum.

To je ono što oni rade. Činjenica da nisu bili u Tokiju pre tri godine, čini ih samo još gladnijim timom, jer su oni bili u finalu 2016. i žele da dokažu još jednom da se s razlogom nazivaju Zemljom košarke.

Njihove utakmice protiv Francuske, Australije i Amerike pre Olimpijskih igara biće uživanje gledati, ali budite uvereni – selektor Pešić će sačuvati nešto za sledeći randevu u Francuskoj - stoji u objašnjenju FIBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading