ISTORIJSKI BUDŽET PARTIZANA: Od ove sume manji nije sigurno

Autor:

Sport

25.09.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović između redova otkrio sa koliko će novca raspolagati ove sezone.

ISTORIJSKI BUDŽET PARTIZANA: Od ove sume manji nije sigurno

Foto: Starsport, Pixabay.com

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, izneo je ambiciozne planove kluba za predstojeću sezonu. Na redovnoj sednici Skupštine i Upravnog odbora, usvojeni su izveštaji o radu, a poverenje je ukazano Upravi Kluba za realizaciju predloženih planova za unapređenje rada organizacije. Ključni fokus je na ostvarivanju sportskih i poslovnih rezultata u sezoni 2023-24.

- Skupština je bila redovna, godišnja… Usvojili smo izveštaj o radu, pričali smo o stanju u klubu, kako smo bili zadovoljni i nezadovoljni prošlom sezonom… Govorilo se o ciljevima za narednu. Jako je važno da smo usvojili budžet za sledeću sezonu, koji je nešto malo veći od prošlogodišnjeg… otprilike tu negde - rekao je Mijailović.

Iako je izbegao da kaže tačan iznos, Ostoja je između redova otkrio sa koliko će novca najmanje raspolagati. Naime, on je ovako pre godinu dana govorio o budžetu, a sada je to veći iznos. Dakle, sada je veći od istorijskog.

- Imamo najveći budžet u istoriji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u top 8 ekipa u Evroligi. Za celokupnu organizaciju smo izdvojili oko 20 miliona evra. S tim da je osam miliona otišlo na vraćanje dugova - rekao je tada Mijailović.

Ostaja sada ističe važnost rasta prihoda kluba, kao i stabilnost finansija. Naglasak je na izgradnji sistema, jačanju menadžmenta i strukture, kao i povećanju prihoda od karata i privatnih sponzora.

- Konferenciju za medije sam odložio za nekih mesec, dva dana… dok se ne dese neke važne stvari u klubu, o kojima u ovom trenutku ne bih više govorio. Ono što je moja želja jeste da klub bude potpuno finansijski stabilan. Podneti su izveštaji. Isplaćena su dugovanja nasleđena van poreskog duga, a tiče se bivših igrača, trenera… Iznos od oko sedam miliona evra je potpuno saniran - nastavio je Mijailović.

Foto: Starsport

Predsednik KK Partizana: Ostoja Mijailović

Finansijska stabilnost kluba je naglašena kao prioritet, s obzirom na ispoštovana sponzorstva države i stabilizaciju finansijskog stanja. Predsednik je takođe otkrio da su podneti izveštaji i da su dugovanja nasleđena van poreskog duga, u iznosu od oko sedam miliona evra, potpuno sanirana.

- Nama je jako važno da prihodi kluba nastavljaju da rastu. Radimo na izgradnji našeg sistema, jačamo mendžment, strukturu, rastu nam prihodi od karata, privatnih sponzora… Država je ispoštovala sponozorstva kao i prethodnih godina. Finansijski smo stabilan klub u ovom trenutku - dodao je Ostoja.

Mijailović je najavio visoke ambicije kluba za narednu sezonu, ističući da je napravljen dobar tim, a da stručni štab kvalitetno obavlja svoj posao. Produženi ugovori trenera i sportskog direktora svedoče o kontinuitetu i predanosti klubu. Detalje o ambicijama za narednu sezonu najavio je za konferenciju za medije koja je odložena za nekoliko meseci.

- Imamo visoke ambicije za sledeću sezonu, ali o tome ću više govoriti na konferenciji za medije. Mislim da smo napravili dobar tim, stručni štab radi svoj posao kvalitetno. Trener je produžio ugovor na dve godine, sportski direktor na godinu dana, tako da nastavljamo da radimo - zaključio je Mijailović.

Ovo su ključne tačke sa redovne sednice Skupštine i Upravnog odbora KK Partizan, gde je naglašena finansijska stabilnost kluba i ambicije za predstojeću sezonu. Pratioci klupske televizije i Fejsbuk stranice KK Partizan moći će da saznaju više detalja o planovima kluba u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading