SRPSKI KLUBOVI NEĆE U ABA LIGU! Još jedan klub je izneo svoje mišljenje!

Autor:

Sport

26.09.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakva izjava odmah je protumačena kao praćenje primera Vršca i Slobode.

SRPSKI KLUBOVI NEĆE U ABA LIGU! Još jedan klub je izneo svoje mišljenje!

Foto: pixabay.com

Odluka košarkaškog kluba Vršac da istupi iz ABA 2 lige i usmeri se ka jačanju domaće Košarkaške lige Srbije (KLS) izazvala je dosta pažnje i polemike. Mnogi srpski klubovi podržali su ovaj potez, dok je Zlatibor odlučio da ostane u regionalnom takmičenju. Ova odluka Vršca dolazi nakon što su mnogi srpski klubovi osetili apsurd ABA lige i sistema takmičenja. Zlatibor je, na primer, 2022. godine osvojio takmičenje, ali je zbog propisa lige mesto ustupio MZT-u. Trener Zlatibora, Strajin Nedović, ističe da je jaka KLS uvek ispred ABA 2 lige, te podržava napore srpskih klubova u jačanju domaće lige.

U potpunosti se slažem da ABA 2 za srpske klubove u ovom trenutnu ne donosi ništa. Mi smo to osetili najbolje na sopstvenoj koži. Mi smo te sezone ligu osvojili, a nismo dobili ništa. Jaka KLS je uvek ispred ABA 2 lige - rekao je trener Zlatibora, Strajin Nedović.

Ovakva izjava odmah je protumačena kao praćenje primera Vršca i Slobode koja je odbila da ih odmeni, ali je stručnjak iz Užica to demantovao u razgovoru za "Mocart sport".

Podržavamo odluku Vršca i Slobode, ali Zlatibor ostaje u ABA 2. Tu nema dileme - kratak i jasan bio je Nedović.

Već neko vreme vidljivi su napori predsednika KLS-a Aleksandra Grujina da uspostavi jaku, samostalnu srpsku ligu i sva je prilika da ćemo je, kao "zemlja košarke", pre ili kasnije imati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading