ČOVIĆ DANAS POSTAJE PREDSEDNIK KS SRBIJE?! Sve će se znati nakon vanredne skupštine!

Autor:

Sport

01.10.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je već poznato, Nebojša Čović je 24. septembra podneo kandidaturu za mesto predsednika.

ČOVIĆ DANAS POSTAJE PREDSEDNIK KS SRBIJE?! Sve će se znati nakon vanredne skupštine!

Foto: Starsport

Vanredna Skupština KS Srbije na kojoj će se birati novi predsednik krovne organizacije srpske košarke održaće se 1. oktobra u 14 časova. Sednica će se održati u velikoj sali Kuće košarke.

Kao što je već poznato, Nebojša Čović je 24. septembra podneo kandidaturu za mesto predsednika, dva dana kasnije je predočio svoj program i tim sa kojim planira da radi. Ana Joković će i ubuduće biti na mestu potpredsednika za žensku košarku, Nenad Krstić se posle dve godine vraća da vodi sektor muške košarke, a Darko Jovičić, dosadašnji predsednik Udruženja prvoligaša, postaće potpredsednik za takmičenje. Filip Sunturlić, nekadašnji direktor Crvene zvezde biće zadužen za finansije.

Nebojša Čović postaće u utorak u 14 časova predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Sada je već potpuno izvesno - u "Kući košarke" u Sazonovoj predsednik KK Crvena zvezda biće izglasan na osnovu predloga 30 od 33 delegata Skupštine KSS, a na inicijativu košarkarkaških saveza Vojvodine, južne i centralne Srbije, kao i Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nebojša Čović

 

Tokom septembra, Izbornoj komisiji Košarkaškog saveza Srbije doneto je navedenih 30 predloga da Nebojša Čović na mestu predsednika nasledi Predraga Danilovića i to će biti ozvaničeno u popodnevnih sati, na sednici Skupštine KSS u Sazonovoj ulici.

Nebojša Čović je predsednik KK Crvena zvezda od 2011. godine i u njegovom mandatu klub je prošao kroz najuspešniji period u u svojoj istoriji od 1945. Od utorka, on će drugi put postati predsednik Košarkaškog saveza i već je poznato da će njegov tim činiti potredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za tamičenje Darko Jovičić i potpredsednik za finansije, Filip Sunturlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading