EVROPA UPOZNALA NEKU NOVU ZVEZDU: Granitna odbrana i karakter ekipe u najbitnijim momentima!

Autor:

Sport

16.10.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli pokazali odličnu igru.

EVROPA UPOZNALA NEKU NOVU ZVEZDU: Granitna odbrana i karakter ekipe u najbitnijim momentima!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su pobedili Fenerbahče rezultatom 76:57 u okviru trećeg kola Evrolige u Istanbulu. Tim sa Malog Kalemegdana sada ima maksimalan učinak nakon tri runde i trenutno se nalazi na prvom mestu, a ukoliko Monako bude poražen od Barselone večeras tu će i ostati.

Evropa je upoznala skroz neku novu Zvezdu, koja je skroz drugačije počela najelitnije kontinentalno takmičenje i to je najbolji start u istoriji kluba. Crveno-beli su pokazali da imaju karakter u najbitnijim momentima utakmice, odnosno kada se ona lomi, što prošlih sezona nije bio slučaj. Osim toga, odbrana srpskog kluba izgleda fenomenalno i trenutno je najbolja u Evroligi, ali uz utakmicu više u odnosu na Monako.

Trenutna koš razlika Zvezde je 234:209 što je +29, a to je trenutno najbolji skor u Evroligi. Jedini tim koji je imao manje primljenih koševa je Žalgiris nakon prvog kola kada je primio 67 od Barselona, dok je Zvezda protiv Pariza primila 77. Dok su izabranici Janisa Sferopulosa u poslednje dve runde imala najmanje primljenih koševa (Baskonija 71 i Fenerbahče 57). Treba istaći i fantastičnu igru Džoela Bolomboja, koji je pokazao izuzetan kvalitet i bukvalno bio oslonac crveno-belih tokom svih mečeva u Evroligi.

Foto: Profimedia

Džoel Bolomboj

Ceo tim funkcioniše veoma organizovano i utegnuto. Čini se da je Zvezda za sada pogodila sa pojačanjima, a osim Bolomboja, istakli su se i Nemanja Nedović i Nikola Kalinić. Trojke su postale uobačejne za Zvezdu, a to nije bio slučaj prethodne sezone. Sve u svemu Janis Sferopulos je uspeo da posloži kockice i da unese pobednički mentalitet u ekipi. Crveno-beli naredni susret igraju protiv Barselone u Beogradskoj areni i to će biti najveći izazov do sada za Zvezdu, tu će ekipa pokazati pravi karakter, a svi sa velikim nestrepljenjem iščekujemo ovaj okršaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading