OBRADOVIĆ POSEBNO NAHVALIO JEDNOG IGRAČA: Žoc prezadovoljan pobedom nad Makabijem

Autor:

Sport

17.10.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna poslednja četvrtina za drugi trijumf ove nedelje

OBRADOVIĆ POSEBNO NAHVALIO JEDNOG IGRAČA: Žoc prezadovoljan pobedom nad Makabijem

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana slavili su u Pioniru nad Makabijem iz Tel Aviva u četvrtom kolu Evrolige sa 91:79. "Porodili" su crno-beli ovu pobedu na "gostovanju", pošto ih je užasan defanzivni skok koštao mnogih lako primljenih poena sve do poslednje četvrtine, pre koje se dogodila mnogo bitna sekvenca, u poslednjoj sekundi trećeg perioda.

Konačno je Partizan bio taj koji postiže poene, i to uz faul, uz zvuk sirene i to je pogodio Brendon Dejvis koji se strašno mučio i večeras. To je dalo preko potrebno samopouzdanje Obradovićevom timu da u poslednji period uđe sa odličnom energijom i konačno on bude taj koji u tom delu prelomi meč u svoju korist. Svako je dao određeni doprinos tome, ali je najvažniji bio ponovo Braun. Kada su Nilikina i Lundberg pogodili strašno bitne trojke, Sterling je "dokusurio" posrnulog rivala i postigao ključne poene za drugu pobedu crno-belih u nizu i izjednačen skor.

Republika

Foto: Starsport

Makabi - Partizan

Željka Obradovića raduje izdanje koje je video od svog tima večeras.

- Prva utakmica koju smo znamo da je Makabi napadački veoma dobar. Imaju visoke igrače oko terena i perimetarske igrače koji znaju da igraju jedan na jedan. Imali smo problema sa ofanzivnim skokovima Makabija i momenat kada smo počeli to da kontrolišemo, to je bila drugačija utakmica. Pobedili smo odličan tim i moramo da verujemo u sebe. To je poruka ove utakmice.

Mnogo puta je Žoc istakao da veruje svojim igračima.

- Sve ste u pravu. Pričao sam i posle utakmice pre dva dana, imamo dobru atmosferu, vidi se da su zadovolljni i srećni, to se vidi i na treningu. To je zadovoljstvo veliko kada vidimo da tako reaguju i da se tako ponašaju. Odigrali smo dobru utakmicu pogotovo u poslednjoj četvrtini. Igrali smo izuzetno pametno napadački, iskoristili smo svoje kvalitete i slabosti protivnika.

Igrači Partizana su se bacali za loptu po parketu čak i u momentima kada je utakmica bila odlučena.

- Naravno, to je najvažnija stvar. Borba za svaku loptu, ako su se trojica bacili kada je utakmcia bila odlučena, to je sigurno veoma pozitivno i čestitam im na tome. Uvek sam im govorio, čak i kada smo izgubili utakmice da verujem u njih i da ovaj tim ima mogućnosti da napreduje. Ovo je tek početak sezone, par utakmica smo odigrali, treba da dođe do automatizma. Trebalo je da zapamtimo neke defanzivne kretnje, kao i u napadu. Ali sve je dobro što se tiče početka ove sezone.

Republika

Foto: Starsport

Obradović i Bonga protiv Makabija

Za kraj je prokomentarisao partiju Isaka Bonge, ali posebno apostrofirao ono što smo videli od Alekseja Pokuševskog.

- Bonga je iskusan igrač. On je sa Nemačkom svetski prvak i igrao je na visokom nivou. Sposoban da pokrije više pozicija i radi se o čoveku koji ee veoma koncetrisan na svakom treningu. Jeste, igrao je veoma dobro, ali ekipa je konstantna i dobra, to je najvažnije. Kada je izašao i napravio četvrrti faul, Pokuševski je odigrao izvanrednu utakmicu, čak i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku i mislim da će biti samo još bolji - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading