OVAKO JE SLAĐE: Crvena zvezda MeridianBet utišala Zadar - pobeda izvojevana nakon neverovatnog preokreta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.10.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeo je šampion da se iz Zadra vrati sa važnim bodovima.

OVAKO JE SLAĐE: Crvena zvezda MeridianBet utišala Zadar - pobeda izvojevana nakon neverovatnog preokreta!

Foto: KK Zadar/Zvonko Kučelin

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Zadar na meč šeste runde AdmiralBet ABA lige sa željom da izleče evroligaške rane i da se nakon poraza u Madridu vrate na pobednički kolosek.

Uvek su gostovanja u dvorani "Krešimir Ćosić" teška za igranje, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će nakon uvodnih deset minuta meča domaćin imati neverovatnih 17 poena prednosti i da će Crvena zvezda MeridianBet u nastavak meča ući rezultatom 14:31.

Međutim, puleni trenera Janisa Sferopulosa već u drugom periodu zaigrali su onako kako znaju i kako moraju. Do velikog odmora su prednost Zadrana sveli na samo tri poena, tako da je nakon 20 minuta igre na semaforu stajalo 44:41 u korist domaćina.

Pokušali su domaći navijači da pokerenu svoju ekipu u trećoj četvrtini, ali iskustvo evroligaške ekipe je dolazilo do izražaja. I pored činjenice da je srpski i regionalni šampion u nastavku meča igrao bez Dejana Davidovca kojeg je sudija Javor isključio zbog dve tehničke greške u samo par sekundi, crveno-beli su uspeli da pred poslednju deonicu uđu sa prednošću koja je uz manje oscilacije i sačuvana u poslednjoj deonici meča.

Zadar - Crvena zvezda Meridianbet
77:84

(31:14, 13:27, 16:22, 17:21)

 

Na kraju, u pobedničkoj ekipi istakli su se Kodi Miler Mekintajer i Ognjen Dobrić koji su postigli po 16 poena, dok je tri poena manje zabeležio Uroš Plavšić. 

U redovima Zadrana istakao se Marko Ramljak sa 19 poena.

Crvenu zvezdu Meridianbet sada očekuje duel sa Žalgirisom u Kaunasu u okviru Evrolige, dok će u ponedeljak 4. novembra dočekati u Beogradu ljubljansku Cedevita Olimpiju.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet trijumfom u zadarskoj dvorani "Krešimir Ćosić" stigli su do četvrte pobede u aktuelnoj sezoni što ih je dovelo u vrh tabele AdmiralBet ABA lige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading