MOTO GP SE VRAĆA NA APENINSKO POLUOSTRVO: Spektakl u Emiliji-Romanji!

Autor:

Sport

21.09.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl u najavi.

MOTO GP SE VRAĆA NA APENINSKO POLUOSTRVO: Spektakl u Emiliji-Romanji!

Foto: Profimedia

Moto GP se vraća na Apeninsko poluostrvo, ovog puta za Gran Premio Pramac Emilia-Romanja. Vlažan start FP1 obeležio je početak trkačkog vikenda za premijer klasu, a Mark Markez je osvojio prvo mesto u petak ujutro. Osmostruki svetski šampion postavio je vreme od 1:32.082 nakon što je tempo počeo da raste u završnim trenucima sesije.

Imao je prednost od 0.063s nad Horhe Martinom (Prima Pramac Racing), koji je zauzeo drugo mesto nakon što je proveo poslednje delove sesije na vrhu. Martin i Prima Pramac Racing su pokazali izuzetnu formu, a jutro je bilo sjajno i za Franca Morbidellija koji je zauzeo treće mesto na svojim poslednjim krugovima.

Četvrto mesto zauzeo je Francesco Banjaja (Ducati Lenovo Team), postavivši svoje prvo vreme u poslednjih 20 minuta kako su se uslovi poboljšavali na početno vlažnoj stazi. #1 je bio ispred Mavericka Vinjalesa iz Aprilia Racinga, koji je imao odličan start vikenda, zauzevši peto mesto. Vinjales je zaostajao 0.409s za najbržim, završivši sesiju ispred Aleksa Markeza na šestom mestu. Španac je bio ispred sunarodnika Pedra Acoste (Red Bull GASGAS Tech3), koji je postavio prvo vreme sesije u prvih pet minuta, završivši jutro na sedmom mestu.

Acosta je bio ispred Brada Bindera iz Red Bula, još jednog vozača koji je vozio krugove u ranim fazama sesije, zauzevši osmo mesto. U međuvremenu, poslednje pozicije unutar top 10 osvojili su Fabio Kuartararo i Džek Miler. Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) zauzeo je 12. mesto, dok je Aleiks Espargaro (Aprilia Racing) bio 13. U daljem delu tabele, vozači Pertamina Enduro VR46 Racing Tima, Fabio Di Ginetnato i Marko Bezeki, zauzeli su 16. i 21. mesto na startu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading