ŠOKANTNO! SRBI ZABRANJENI U ITALIJI! Nisu samo navijači Zvezde ugroženi!

Autor:

Sport

21.09.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao.

ŠOKANTNO! SRBI ZABRANJENI U ITALIJI! Nisu samo navijači Zvezde ugroženi!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su učešće u novom formatu Lige šampiona porazom od Benfike na "Marakani" rezultatom 2:1. Narednu utakmicu šampion Srbije igra protiv Intera 1. oktobra od 21.00 čas na kultnom stadionu "Đuzepe Meaca". Ovo će biti sigurno veliki izazov za crveno-bele, ali ipak, srpski klub neće moći da računa na podršku najvatrenijih pristalica.

Naime, Italijani su doneli odluku da navijači Zvezde ne mogu da pristustvuju utakmici, ali ne samo protiv Intera, već i Milana, a crveno-beli su to zvanićno potvrdili saopštenjem.

Međutim, osim "delija", u Italiju neće moći da uđu ni ljudi sa srpskim pasošem, što je šokantno. Ovo će se sigurno razbesneti čitavu javnost u Srbiji zbog ovakvog sramnog poteza italijanske vlaste.

Foto: FK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde

Razlog ovakve odluke je da se spreči susret navijača Crvene zvezde i Rome na ulicama Milana i drugih gradova, izrazivši zabrinutost zbog mogućih sukoba između "delija" i pristalica Rome. Ova odluka se navodno motiviše incidentima koji su kulminirali u poslednjih nekoliko godina, a podršku spekulacijama pružaju i informacije sa sajtova za legalnu preprodaju karata.

Sukobi između "delija" i pristalica Rome datiraju unazad nekoliko godina. Početak problema se vezuje za februar prošle godine, kada su navijači Crvene zvezde u Rimu napali vozilo Rominih simpatizera i oduzeli im navijačke rekvizite grupe "Fedajn". Nedugo zatim, na utakmici protiv Čukaričkog, "delije" su zaplenile zastavu iste grupe, ostavivši poruku koja aludira na prijateljstvo između Rominih navijača i ultrasa Dinama iz Zagreba. Sukobi su se nastavili i u oktobru 2023. godine, kada su Romini simpatizeri napali nekoliko navijača Crvene zvezde koji su bili u poseti Bolonji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading