TUŽNE VESTI: U Valjevu preminuo naš legendarni bokser!

Autor:

Sport

05.07.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok smrti je srčani udar.

TUŽNE VESTI: U Valjevu preminuo naš legendarni bokser!

Foto: shutterstock

U četvrtak uveče, sportski svet je sa tugom primio vest o iznenadnoj smrti legendarnog boksera Anta Tadića, koji je preminuo od srčanog udara. Tadić je bio jedan od najboljih boksera iz Metalca iz Valjeva u osamdesetim godinama prošlog veka, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu boksa.

Anto Tadić je svoju boksačku karijeru započeo u rodnoj Tuzli sa svega 15 godina, da bi 1983. godine stigao u Metalac iz Valjeva, gde je zauzeo značajno mesto u bantam kategoriji. Već godinu dana kasnije, svojim izuzetnim talentom postao je kandidat za reprezentaciju, a na prvenstvu Jugoslavije osvojio je bronzu, propuštajući tako priliku da predstavlja zemlju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Nakon uspešne karijere, Tadić se posvetio trenerskom pozivu u Metalcu, gde je svoje bogato iskustvo prenosio na nove generacije boksera. Njegov doprinos klubu bio je od neprocenjive važnosti, a njegova posvećenost boksu nije jenjavala ni tokom godina.

Anto Tadić je tokom svoje karijere ostvario značajne uspehe, osvajajući medalje na prestižnim turnirima kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Posebno je bio ponosan na osvajanje prvog mesta na Prvenstvu Jugoslavije 1990. godine u Valjevu, što predstavlja vrhunac njegove sportske karijere.

Sahrana Anta Tadića biće obavljena u subotu, 6. jula, na Novom groblju u Valjevu, gde će se okupiti porodica, prijatelji i poštovaoci koji će odati počast ovom velikanu boksa.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading