ZVEZDA JE JOŠ JEDNOM ZASJALA NA EVROPSKOJ SCENI! Terzić je imao samo reči hvale za crveno-bele!

Autor:

Sport

14.10.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posvećenim svakodnevnim radom, kroz naporne treninge i velika odricanja, uspeli da se popnu na evropsko postolje.

ZVEZDA JE JOŠ JEDNOM ZASJALA NA EVROPSKOJ SCENI! Terzić je imao samo reči hvale za crveno-bele!

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Mačevalački klub Crvena zvezda je ovog vikenda učestvovao na 64. po redu Kupu Evrope u disciplini floret. U konkurenciji 13 najboljih mačevalačkih klubova Evrope, crveno-beli su osvojili sjajno drugo mesto, te su na taj način potvrdili sjajan rad koji mačevalački klub u saradnji sa sportskim društvom Crvena zvezda, ostvaruju godinama unazad. Za, sada već vicešampiona Evrope su na završnici ovog prestižnog turnira nastupili: Aleksandar Čupenič, Veljko Ćuk i Hamza Mohamed i  Miloš Hrgović.

Na izvanrednim uspesima im je čestitao i predsednik UO SD Zvezdan Terzić.

- Sa ponosom mogu da kažem da je Crvena zvezda još jednom zasijala na evropskoj sceni. Čestitam našim mačevaocima na izvanrednom rezultatu. Biti vicešampion Evrope je ogroman uspeh, kojim se diči celokupno naše Sportsko društvo. Predstavnici Mačevalačkog kluba Crvena zvezda su posvećenim svakodnevnim radom, kroz naporne treninge i velika odricanja uspeli da se popnu na evropsko postolje. Mačevaoci već godinama beleže sjajne rezultate, a osvojeno drugo mesto na Kupu Evrope je samo još jedna potvrda da u našem sportskom kolektivu stasavaju pravi šampioni. Verujem da će nas i u budućnosti radovati, kao i da će uz ostale sportiste Crvene zvezde biti pravi predstavnici Srbije i našeg kluba, kako na evropskim, tako i na svetskim takmičenjima - rekao je Terzić.

Republika

Foto: MK Crvena zvezda

Osvajači Evrope MK Crvena zvezda

 

Podsetimo,  duelu Crvene zvezde sa italijanskom ekipom - Fijame Orom, prema kojoj su sudije bile vrlo blagonaklone prvi su mačeve ukrstili Čupenič Aleksandar i Damjano di Veroli. Ovaj dvoboj pripao je srpskom reprezentativcu rezultatom 5:3. Sledeći na scenu su stupili Ćuk Veljko i Luperi Edvardo, ovaj dvoboj je završio nerešeno - 5:5, ali je u ukupnom rezultatu bilo 10:8 u korist srpskog tima. Treći par činio je Hamza Mohamed i Injarđola Frančesko, a dvoboj je pripao Italijanu rezultatom 3:7, tada je ukupno bilo 13:15, u korist ekipe sa "Čizme". 

Drugi krug su otvorili di Veroli i Ćuk. Prvi meč drugog kruga je pripao Italijanu 1:5, a ukupno je bilo 14:20. Posle njih, mačeve su ukrstili Čupenič i Injarđola, a ovaj dvoboj je završen u korist našeg predstavnika sa 6:5, te je ukupan rezultat bio smanjen za jedan razlike - 20:25. Ponovo su se na sceni našli Hamza i Luperi, ali prvi put su uksrtili mačeve ovo veče. Dvoboj je ubedljivo pripao najboljem mačevaocu Zvezde sa 10:3, pa je ukupan rezultat sada bio na strani srpskog tima 30:28.

Treći deo večerašnjeg duela otvorili su Ćuk i Injarđola, u kojem predstavnik crveno-belih nije uspeo da uzme nijedan bod, pa je ukupan rezultat bio 30:34. Njih su na sceni zamenili Hamza i Di Veroli. Egipatski mačevalac koji brani crveno-bele boje nije uspeo da smanji prednost italijanskog tima, te je pred poslednji dvoboj ukupni rezultat bio 35:40. Veče su zatvorili Čupenič i Luperi. Češki predstavnik iz tabora Crvene zvezde nije uspeo da preokrene rezultat, pa se dvoboj ove dve ekipe, posle devet rundi, završio ukupnim rezultatom 42:45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading