NESTAO HRVAT U HOLANDIJI! Za njim tragaju policije tri zemlje!

Autor:

Svet

14.10.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak je otišao u ribolov i nije se vratio!

NESTAO HRVAT U HOLANDIJI! Za njim tragaju policije tri zemlje!

Foto: printskrin facebook

Nestao je 37-godišnji Hrvat Đuro Topić iz Nemačke dok je pecao na reci Mas u holandskom gradu Mastrihtu. Prema video snimku pronađenom na njegovom telefonu, u jednom trenutku čamac nije hteo da upali. Policije tri zemlje – Nemačke, Holandije i Belgije – uključile su se u potragu pomoću helikoptera i čamaca.

Naš rođak Đuro Topić u petak je otišao u ribolov na reku Mas u Mastrihtu. Prema poslednjim informacijama, noću između 11. i 12. oktobra boravio je kod brane u Borhagen. Snimio je video gde opisuje kako njegov čamac ne može više da upali. Od tada nema nikakvih znakova života od njega. Njegov telefon je do subote oko 9 sati ujutru još imao signal. Postoji mogućnost da je uspeo da stigne do obale – navodi se u pozivu za pomoć koji je porodica uputila preko društvenih mreža.

Kako saznajemo od porodice, pronađeni su čamac i automobil, ali rođaka još nisu našli.

Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju ili su ga videli da se jave na broj +49 178 638 6836 ili na e-poštu seka1202@yahoo.de.

Kada osoba nestane, ključno je preduzeti sledeće korake kako bi se obezbedila brza i efikasna potraga:

Odmah prijavite nestanak – Obavestite najbližu policijsku stanicu. U prijavi navedite što više detalja o osobi (opis, poslednje poznato mesto, vreme nestanka, odeću koju je nosila, i druge bitne informacije).

Pripremite informacije – Pored opisa, obezbedite nedavne fotografije, moguće kontakte, medicinske podatke (ako su relevantni), i sve potencijalne destinacije gde osoba može biti.

Kontaktirajte porodicu i prijatelje – Proverite da li neko ima dodatne informacije ili je u poslednje vreme bio u kontaktu sa nestalom osobom.

Aktivirajte društvene mreže – Objavite informaciju o nestaloj osobi na društvenim mrežama kako bi što više ljudi bilo upoznato sa situacijom i možda pomoglo u potrazi.

Pratite tragove – Proverite mobilni telefon, račune na društvenim mrežama, bankovne transakcije i druge digitalne tragove koji mogu ukazati na kretanje nestale osobe.

Sarađujte sa policijom i medijima – Budite u stalnom kontaktu sa istražiteljima, a ponekad je korisno obratiti se medijima kako bi vest o nestanku dosegla širu publiku.

Ako se sumnja da je osoba u opasnosti, policija će brzo pokrenuti intenzivne operacije pretrage, uključujući angažovanje jedinica sa specijalnim obukama, dronovima ili helikopterima, kao i sarađivati sa lokalnim i međunarodnim službama u zavisnosti od situacije.

Svaki trenutak je dragocen, pa je važno da se deluje brzo i sistematično.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading