SITUACIJA JE DELIKATNA: Novi hirurški zahvat je neizbežan! Nema ništa od ovogodišnjeg Vimbldona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povrede su ipak jače od neosporne želje.

SITUACIJA JE DELIKATNA: Novi hirurški zahvat je neizbežan! Nema ništa od ovogodišnjeg Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Endi Marej

Ipak neće biti ništa od njegovog nastupa na ovogodišnjem Vimbldonu.

Britanski teniser Endi Marej (37) suočava se sa ozbiljnom povredom leđa koja će zahtevati hirurški zahvat, što dovodi u pitanje njegov nastup na Vimbldonu. Nekadašnji broj jedan morao je da se povuče sa ATP turnira u Kvinsu nakon što je tokom meča sa Australijancem Džordanom Tompsonom osetio jak bol u predelu leđa. Iako je pokušao da odigra meč, nakon samo pet gemova bio je primoran da preda meč protivniku usled nepodnošljivih bolova.

Marejev tim je saopštio da će Endi biti podvrgnut operativnom zahvatu u subotu, ističući da će javnost biti obaveštena o njegovom stanju nakon zahvata. Teniser je nedavno otkrio da je gotovo izgubio kontrolu nad levom nogom zbog uklještenog nerva, što je predstavljalo ozbiljan izazov za njegovo kretanje na terenu. Kako je sam objasnio, problemi sa leđima nisu novi, ali je ovaj put situacija delikatnija s obzirom na gubitak snage i koordinacije.

Foto: Tanjug/AP

Moraće da propusti ovogodišnji Vimbldon - Endi Marej

 

Endi Marej je izrazio želju da još jednom zaigra na Vimbldonu, turniru na kojem je ostvario značajne uspehe tokom karijere. Međutim, njegov nastup na ovom prestižnom takmičenju sada je pod znakom pitanja, s obzirom na zakazanu operaciju i potrebu za oporavkom. Sa dva osvojena Vimbldona (2013, 2016.), Marej je ostavio veliki trag u teniskom svetu, ali sada je neizvesno da li će imati priliku da se ponovo takmiči na ovom turniru.

Marejevi navijači širom sveta sa nestrpljenjem očekuju vesti o njegovom oporavku i eventualnom povratku na teniski teren. Dok se nadaju najboljem, ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati i da li će Endi uspeti da se vrati na tenisku scenu nakon hirurškog zahvata na leđima.

Istovremeno u teniskom svetu vlada i velika neizvesnost oko eventualnog učešća Novaka Đokovića na terenima "Sveengleskog kluba". Novak je uspešno operisan nakon povrede kolena na Rolan Garosu i već je počeo sa treninzima. On je ranije potvrdio da će sigurno uzeti učešće na Olimpisjkim igrama, ali se ljubitelji tenisa širom planete nadaju da će imati prilike da ga gledaju i na Vimbldonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading