KOLIKO JE NOVAK JAK VIDEĆE SE NA VIDOVDAN! Opet će se SUDBINA Srbina krojiti 28. juna

Autor:

Sport

25.06.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je na prekretnici, a datum govori sve sam po sebi.

KOLIKO JE NOVAK JAK VIDEĆE SE NA VIDOVDAN! Opet će se SUDBINA Srbina krojiti 28. juna

Foto: www.profimedia.rs

Ko je ko, videće se na Vidovdan! Kultna rečenica iz filma "Boj na Kosovu" simljena je kada je Novak Đoković imao samo dve godine, ali će baš ovog 28. juna on biti taj čija će se sudbina krojiti na veliki praznik. Naime, Nole jeste otputovao u London, trenira pred početak Vimbldona uveren da će moći da igra na trećem grend slemu u sezoni i da brani finale i 1.200 ATP bodova, ali će konačnu odluku, kako je najavio, doneti baš na Vidovdan.

Taj datum, koji je kroz istoriju bio sudbonosan po Srbe, opet se sam od sebe nametnuo. Naime, Novak je obelodanio da će čekati do samog žreba za Vimbldon da vidi da li će biti spreman, ali da neće dozvoliti da bude ubačen u kostur pa da se onda, nedajbože, povuče. Žreb je zakazan baš za 28. jun, pa će Đoković na Vidovdan morati da donese odluku. Ako bude igrao znači da se oporavio dovoljno  posle povrede i operacije desnog kolena i da sme da igra a da ne riziku nastup na Olimpijskim igrama. U slučaju da se povuče, onda bi to produžilo streplju za Igre u Parizu, ali i nastavak karijere.

- Ne mogu vam dati previše detalja, ali oporavak ide dobro, u pravom smeru svakog dana, po malo procenata je bolje. To mi daje nadu. I pretpostavljam da me to gura da nastavim. Imamo još nedelju dana, dosta vremena, da posle toga imam jasno stanje kada bude žreb - rekao je Novak. Pogledajte, nisam došao ovde da igram tri runde. Igraću samo ako znam... Nikada ne možete znati 100% šta će se desiti u prvom meču kada turnir krene. Ići ću dan po dan i na osnovu toga ću doneti odluku. Osećaj, zaključak, koji smo doneli tim i ja u narednih pet-šest dana. Ako znam da mogu da igram približno svom maksimumu ili maksimumu, ako ne, neko drugi će dobiti šansu - rekao je Đoković u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading