NEMA KRAJA ŠOKOVIMA NA VIMBLDONU! Posle Sabalenke POVUKLA se još jedna šampionka!

Autor:

Sport

01.07.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morala je da otkaže učešće na trećem Grend slemu.

NEMA KRAJA ŠOKOVIMA NA VIMBLDONU! Posle Sabalenke POVUKLA se još jedna šampionka!

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka odlučila je da se povuče sa ovogodišnjeg turnira u Vimblodonu samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da odigra svoj meč prvog kola.

Azarenka je trebalo da se sastane sa Sloun Stivens iz Sjedinjenih Američkih Država, ali je zbog bolova u ramenu bila primorana da odustane od takmičenja.

Nakon što je njena sunarodnica Arina Sabalenka već otkazala učešće na turniru, Azarenka je postala još jedna teniserka koja je prinuđena da se povuče zbog povrede. Ova odluka dovela je do toga da "laki luzer" Elsa Žakemo iz Francuske zauzme mesto Azarenke u takmičenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Viktorija Azarenka

Novo povlačenje sa turnira predstavlja veliki udarac za Azarenku i njene navijače, posebno jer je takmičenje na Vimblodonu jedno od najprestižnijih događaja u svetu tenisa. Nadamo se da će se popularna "Vika" uskoro oporaviti i da ćemo je uskoro ponovo gledati ponovo na terenima.

Ovo odustajanje će uticati i na dalju sezonu Viktorije Azarenke i planove za takmičenja u narednom periodu. Važno je da se posveti oporavku i rehabilitaciji kako bi se vratila u vrhunsku formu i nastavila da dominira svetskim teniskim scenama.

Već je poznato da će pobednica duela između Else Žakemo i Sloun Stivens izaći na megdan Ruskinji Dajani Šnajder, koja je izbacila nekada prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu iz Češke rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading