"NEKA NOVAK NASTAVI DA RUŠI REKORDE": Jake reči Federera, a ovo je rekao za ostale rivale

Autor:

Sport

04.07.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovanje prema sportskom rivalu je potrebno pokazati.

"NEKA NOVAK NASTAVI DA RUŠI REKORDE": Jake reči Federera, a ovo je rekao za ostale rivale

Foto: Facebook/Printscreen/Eurosport

Novak i Rodžer

Vimbldon je uveliko u toku, a iako se Rodžer Federer više ne takmiči na teniskim terenima, i dalje je u centru pažnje javnosti. Nedavno je gostovao u podkastu "Šta sada? Sa Trevorom Noom" gde je izneo svoje viđenje aktuelne teniske scene.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, ima priliku da se izjednači sa Federerom po broju trofeja u Vimbldonu, a Švajcarac je imao samo reči hvale za njega. "Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde", poručio je Federer, jasno pokazujući poštovanje prema sportskom rivalu.

Federer je takođe prokomentarisao situaciju sa Endijem Marijem i Rafaelom Nadalom. Izrazio je nadu da će Mari moći da nastavi sa teniskom karijerom koliko mu to zdravlje dozvoljava, dok je za Nadala istakao da veruje u njegovu sposobnost da i dalje ostvaruje uspehe na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Govoreći o dokumentarnom filmu "Poslednjih 12 dana", Federer je istakao da je želeo da snimi film ne za publiku, već za sebe, svoju decu, tim i prijatelje. Otkrio je da je želeo da sačuva privatnost svoje porodice, te da je snimanje ovog filma bilo lično iskustvo.

Federer je podelio svoje razmišljanje o odlasku u penziju, ističući da je već u jednom trenutku shvatio da njegovo koleno neće biti bolje te da je počeo da razmišlja o povlačenju. Otkrio je da je odlučio da se povuče na Lejver kupu u Londonu, te da je tada odlučio da snima svoje iskustvo, kako bi zabeležio opuštenu atmosferu.

Federer je takođe prokomentarisao nove trendove u tenisu, ističući da je u svojim najboljim godinama bio fokusiran na svoju igru, a da je ostale stvari rešavao instinktivno. Kritikovao je preveliku analizu protivnika, ističući da je više verovao u svoju intuiciju nego u statističke podatke.

Rodžer Federer je svojim gostovanjem u podkastu pružio uvid u svoje misli o Vimbldonu, svojim rivalima i perspektivi odlaska u penziju, ostavljajući dašak svoje teniske mudrosti i iskustva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading