POZNAT ĐOKOVIĆEV SLEDEĆI RIVAL NA VIMBLDONU: Evo ko je nova Noletova ŽRTVA

Autor:

Sport

04.07.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole umalo napravio od gotovog veresiju, ali najbolji kad treba.

POZNAT ĐOKOVIĆEV SLEDEĆI RIVAL NA VIMBLDONU: Evo ko je nova Noletova ŽRTVA

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se plasirao u treću rundu Vimbldona posle pobede nad britanskim teniserom Džejkobom Firnlijem rezultatom 3-1 u setovima (6-3;6-4;5-7;7-5).

Novak je od starta pokazao da se sa njim ne treba igrati. Firnli je u svakom setu vrlo dobro parirao najboljem ikada, ali je pravio krucijalne greške u završecima, koje je Nole normalno umeo da iskoristi. Međutim, malo se opustio u trećem setu i prepustio brejk Britancu u finišu istog, što je on iskoristio i produžio meč.

Vetar je Novaku izuzetno smetao, kako u trećem tako i u četvrtom setu.

Problemi su se nizali u četvrtom setu, oba tenisera su čuvala svoj servis, ali je ipak Nole pokazao ko je tata na terenu onda kada je najviše trebalo. U samoj završnici je stigao do brejka, servirao za pobedu i - pobedio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

Nakon pobede nad Firnlijem, Novak Đoković je saznao da će mu naredni protivnik biti Aleksej Popirin, koji je savladao Argentinca Tomasa Ečeverija sa 3:2 u setovima (6:3, 4:6, 6:4, 4:6, 6:3). Iako je Popirin ostvario pobedu, treba napomenuti da je Đoković do sada bio uspešniji u njihovim susretima, ostvarivši dva trijumfa u isto toliko mečeva. Poslednji put su se sastali na Australijan openu gde je Đoković slavio rezultatom 3:1.

Podsetimo, posle pobede nad Firnlijem, Đoković je rekao sledeće:

- Pre svega čestitke Džejkobu, zaslužio je veliki aplauz. Nisam imao šanse da ga gledam, uvek je tu taj element iznenađenja, nije imao šta da izgubi. Znao sam da će biti teško, Britanac je, odrastao je, znao je kako da igra na travi. Vetrovit dan, teški uslovi. Naterao me je da radim. Imao sam i sreću u 4. setu, mada sam mogao da dobijem i ja u tri seta. Ovaj meč je možda trebalo da ode u peti s obzirom kako smo igrali obojica. Drago mi je da se to nije dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading